Hlavní obsah

Nová DVD: Velký Gatsby, Neobyčejný Odd Thomas, The East a 42

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází filmová adaptace románu F. Scotta Fitzgeralda Velký Gatsby s Leonardem DiCapriem v titulní roli. Mrtvé dokáže vidět hlavní postava thrilleru Neobyčejný Odd Thomas. Alexander Skarsgård a Ellen Pageová hrají v akčním dramatu The East. V prostředí baseballové ligy v USA se odehrává film 42.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 38. týden

Článek

Velký Gatsby

Nová DVD

Píše se rok 1922 a v New Yorku, městě lehkých mravů, nablýskaného jazzu, podloudných obchodníků a strmě rostoucích akcií, začíná jaro. Sem v honbě za svým „americkým snem“ přijede rádoby spisovatel Nick Carraway a usadí se v sousedství záhadného milionáře Jaye Gatsbyho, jehož vila hostí nekonečné večírky. Kolem Gatsbyho krouží také Nickova krásná sestřenice Daisy a její urozený manžel Tom Buchanan. Nick se stává svědkem nenaplněné lásky a nezdolné touhy.

Velký Gatsby, USA/Austrálie 2013, historické drama, 137 min., režie: Baz Luhrmann, hrají: Leonardo DiCaprio, Carey Mulliganová, Tobey Maugire, Joel Edgerton, Isla Fischer, Jason Clarke a další.

Neobyčejný Odd Thomas

Nová DVD

Mladý kuchař Odd Thomas dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu.

Neobyčejný Odd Thomas, USA 2013, thriller, 93 min., režie: Stephen Sommers, hrají: Anton Yelchin, Willem Dafoe, Patton Oswalt, Addison Timlin, Gugu Mbatha Raw a další.

The East

Nová DVD

Mladou a ambiciózní Sarah Mossovou najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem The East a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení.

The East, USA 2013, akční, 111 min., režie: Zal Batmanglij, hrají: Alexander Skarsgård, Ellen Pageová, Brit Marling, Toby Kebbell, Patricia Clarksonová, Julia Ormondová a další.

42

Nová DVD

V roce 1946 se Branch Rickey, majitel brooklynského baseballového týmu Dodgers, postavil rasovému konzervatizmu nejvyšší profesionální baseballové ligy v USA a uzavřel kontrakt s Jackie Robinsonem. Oba muži se stali trnem v oku publika, tisku i ostatních hráčů. Díky odvaze a talentu si Robinson postupně získal fanoušky i spoluhráče, umlčel kritiky a změnou na baseballovém hřišti pomohl změnit svět.

42, USA 2013, životopisné drama, 123 min., režie: Brian Helgelane, hrají: Chadwick Boseman, Harrison Ford, Christopher Meloni, Lucas Black a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám