Hlavní obsah

Na podzim proběhne další Komiksfest!

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Praze se chystá od 30. října do 3. listopadu 8. ročník mezinárodního festivalu Komiksfest!. Uvidíte na něm nejen komiksy, ale také filmy, divadelní představení, workshopy a nebudou chybět autogramiády.

Foto: Komiksfest!

Plakát Komiksfest!

Článek

„Komiksfest! 2013 zahájí v sobotu 30. října v kině Francouzského institutu komentované promítání unikátního dokumentárního snímku Franka Paviche o nezrealizované adaptaci filmaře a komiksového scenáristy Alejandra Jodorovského. Ten chtěl na filmové plátno převést legendární román Duna od Franka Herberta,” oznámila za pořadatele Petra Nováková.

Festival uvítá zvučná jména ze zahraničí, jako jsou otec italské avantgardy Lorenzo Mattoti, německý výtvarník a autor letošního vizuálu Lukas Jüliger, scenárista adaptace Kafkova Zámku David Z. Mairowitz a autoři z Itálie, Norska, Polska a Velké Británie. ČR budou zastupovat Jiří Grus, Jaromír 99, Ticho 762 a další.

Vyvrcholením festivalu bude celodenní sobotní program 2. listopadu v MeetFactory.

„Dopoledne bude patřit dětským dílnám, odpoledne, večer a noc pak hlavnímu programu celého festivalu, v jehož rámci proběhne mj. vyhlášení 11 kategorií výročních cen Muriel. Předsedou poroty je letos grafický designér Petr Babák,” dodala Nováková. Více na www.komiksfest.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám