Hlavní obsah

Nadějný muzikál o Olmerové

Právo, VLA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní premiéra nového českého muzikálu Nezemřela jsem hostujícího souboru NaDřeň připomněla na jevišti pražského Divadla v Dlouhé složitý život zpěvačky Evy Olmerové.

Foto: ČTK

Zuzana Offenbartl Dovalová (nahoře) jako Eva Olmerová v pražském Divadle v Dlouhé při generální zkoušce muzikálu Nezemřela jsem.

Článek

První inscenace souboru složeného hlavně z absolventů Konzervatoře Jaroslava Ježka je dílem autorky, režisérky a představitelky hlavní role Zuzany Offenbartlové Dovalové.

Kytarista Miloš Offenbartl zaranžoval nově písně Olmerové a hraje s kapelou umístěnou v pozadí téměř holého jeviště.

Mladý soubor posílený zkušeným Tomášem Traplem v roli otce Olmerové zvládl komorní muzikál na pozoruhodné úrovni a scény ze života Olmerové, její zápasy s nepřejícím režimem realizoval až s nečekaným porozuměním pro zákruty doby.

Offenbartlové pomohla v hlavní roli i znatelná hlasová indispozice, čímž se Olmerové v posledních letech trochu podobala. Až se představení zbaví některých maličkostí plynoucích z nezkušenosti mladého souboru, bude obohacením pražské muzikálové scény.

Reklama

Výběr článků

Načítám