Hlavní obsah

V Trenčíně proběhl festival Pohoda

Právo, jaš

V neděli časně ráno skončil v Trenčíně na Slovensku sedmnáctý ročník hudebního festivalu Pohoda. Jeho ředitel Michal Kaščák ho podle slovenských médií na závěrečné tiskové konferenci zhodnotil jako velmi vydařený.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Thom Yorke, zpěvák skupiny Atoms for Peace.

Článek

A to nejen z uměleckého hlediska, ale také v rámci organizace, kde podle něj všechno fungovalo mimořádně hladce. Ocenil práci celého týmu i dobrovolníků, díky kterým bylo podle něj během tří dnů velmi často ve vysílačkách až podezřele ticho.

Chvála ze všech stran

„To byl jeden z nejsilnějších pocitů. Vysílačku mám stále u sebe a ticho v ní znamenalo, že jednotlivé týmy dělají natolik dobře svou práci, že nemusíme stále něco konzultovat či řešit. Někdy to byla tak dlouhá období, že jsem do vysílačky hlásil: ‚Test, haló, slyšíte mě?‘ Nejdříve to bylo zvláštní a měl jsem pochybnosti, zda někdo nenechává nějaký problém jen tak, ale když jsem obcházel areál festivalu, tak jsem viděl, že to ticho bylo z jiného důvodu,“ prozradil Kaščák.

Dodal, že ani od interpretů se letos nesetkal s jedinou negativní poznámkou, právě naopak. „Někdy za mnou přišlo i pět kapel najednou a chválily festival.“ Pohodě letos přálo počasí, v pátek se sice objevily přeháňky, ale nižší teploty byly příjemnější než loňské horko.

Akci zakončilo v noci ze soboty na neděli vystoupení Nicka Cavea. Vrcholem festivalu byl podle slovenských médií koncert britsko-americké skupiny Atoms for Peace, v jejímž čele stojí zpěvák kapely Radiohead Thom Yorke.

Reklama

Související témata:

Související články

Do Prahy míří Eric Prydz festival

Švédský DJ a producent Eric Prydz vystoupí v sobotu 20. července v pražské Incheba Areně na Výstavišti. Připravovaný hudební festival nejenže ponese jeho jméno...

The xx: Nechceme, aby nás strach převálcoval

V květnu se britští The xx představili na vyprodaném koncertě ve Velkém sále Lucerny v Praze. Příští týden odehrají festivalový set na Colours of Ostrava...

Výběr článků

Načítám