Hlavní obsah

Režisér Fíla oznámil, že bude točit se Sharon Stoneovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Český režisér Ivan Fíla, který žil řadu let v emigraci, bude točit film Bella Luna s americkou herečkou Sharon Stoneovou.

Článek

„Projekt Bella Luna se bude natáčet v Itálii a ve Francii, ale ještě o tom nechci moc mluvit, dokud není vše hotovo – peníze a tak,“ řekl Novinkám Fíla.

„Se Sharon jsme se setkali v Los Angeles, scénář už předtím četla, líbil se jí a domluvili jsme se, že to budeme dělat,“ dodal.

Nyní stojí před velkým úkolem sehnat mužskou hvězdu. Režisér zatím nechce prozradit, s kým přesně jedná. V dané věkové kategorii prý není jednoduché sehnat adekvátního herce.

Vystudoval v Německu, pobýval v USA

Ivan Fíla se narodil v roce 1956 v Praze. Komunisté ho nenechali studovat, a tak emigroval a žil v Holandsku, Švýcarsku, Francii a v Německu. Vystudoval film a fotografii na univerzitě v Kolíně nad Rýnem a odjel točit a fotit do USA.

Po roce 1989 natočil v Česku snímek Lea o dívce z východního Slovenska, kterou prodají bohatému cizinci. Celovečerní film Král zlodějů zase pojednává o ukrajinském chlapci jménem Barbu a jeho sestře, kteří jsou posláni do Německa jako artisté, ale skončí jako kriminálníci.

Reklama

Výběr článků

Načítám