Hlavní obsah

Dědictví 2. Padla první klapka

Novinky, Stanislav Dvořák

Ve středu 29. května padla ve Skrýšově u Sedlčan první klapka dlouho očekávaného filmu Dědictví 2, oznámila Simona Andělová z agentury 2media. Hlavní roli Bohuše ztvární opět Bolek Polívka.

Foto: 2media

Zleva: režisér Robert Sedláček, Arnošt Goldflam a Bolek Polívka

Článek

"Pokračování kultovní komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntag z roku 1992 režíruje Robert Sedláček, autorem scénáře je Bolek Polívka, který se opět představí v roli milionáře Bohuše. Na zámku ve Skrýšově, jehož majitelem je herec Karel Roden, se zrovna točila scéna s názvem Spiklenecká párty, v níž se před kamerou objevilo i pár nových postav," uvedla Andělová.

Foto: 2media

Robert Jašków, Robert Sedláček a Jitka Čvančarová

Foto: 2media

Režisér Robert Sedláček

Mezi přítomnými herci byli tedy kromě Bolka Polívky například Arnošt Goldflam, Karel Heřmánek, Jitka Čvančarová, Marián Roden, Robert Jašków, Ivana Uhlířová a Jan Novotný.

Film je pokračováním kultovního Dědictví aneb Kurvahošigutntág režisérky Věry Chytilové z roku 1992. Film, kde se vedle Polívky zvěčnili Dagmar Havlová (tehdy ještě Veškrnová), Jozef Króner nebo Miroslav Donutil jako právník-podpantoflák, brzy zlidověl a stal se zdrojem velkého množství slavných citací jadrného charakteru.

Chytilová už se natáčení pokračování nemohla účastnit, režíruje proto Robert Sedláček. Premiéra filmu se předpokládá v únoru roku 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám