Hlavní obsah

Korn se chystají do Ostravy, přiletí i bývalý kytarista

Americká formace Korn se po pěti letech vrací do Ostravy. Přesně za měsíc vystoupí v ČEZ Aréně. Společně s kapelou přiletí i její bývalý kytarista Brian Welch, který v roli předskokana představí svůj nový projekt Love and Death, informoval Jan Kostecký z ČEZ Arény.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zpěvák americké skupiny Korn

Článek

Naposledy skupina Korn, která vznikla v roce 1994 v městě Bakersfield v Kalifornii a je považována za tvůrce stylu zvaného nu-metal, vystupovala v Ostravě v roce 2008. Tehdy ji na jediném koncertě v Česku čekalo 7000 fanoušků z Česka, Slovenska a Polska.

"Brian Welch dnes už patří mezi světové metalové ikony. Svou novou kapelu založil v loňském roce. Základem se staly Welchovy bývalé sólové projekty, kterým se věnoval od roku 2005 po odchodu z Korn," řekl Kostecký. Dodal, že skupina zatím vydala jedno album. Nahrávka Between Here and Lost vyšla letos v lednu.

Jediné vystoupení v ČR

"V současné době brázdí Love and Death pódia v USA a počátkem června se přesune do Evropy, kde se představí na festivalech. Vystoupení v Ostravě bude první a jediné v Česku," řekl. Druhou předkapelou ostravského koncertu Korn bude česká metalová kapela Bethrayer.

Kapela Korn si vybudovala pověst jedné z nejprogresivnějších metalových kapel, na níž vyrostly desítky dalších pokračovatelů, například Slipknot nebo Disturbed. "Korn vytvořili metalový proud, který znamenal renesanci metalové hudby v novém tisíciletí," míní Kostecký. Celkem šestkrát byla skupina nominována na cenu Grammy, dvakrát byla úspěšná. Za svou kariéru vydala deset studiových alb, jichž se prodalo více než 35 miliónů kusů.

Pořadatelé se mohou těšit i na zapeklité požadavky slavných hudebníků. Zapotili se už před lety. Největším oříškem nakonec nebyly gurmánské speciality, ale noviny. Muzikanti si totiž přáli aktuální vydání listu USA Today. Vstupenky na letošní koncert zájemci pořídí za 790 či 990 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám