Hlavní obsah

Film 7 dní hříchů bodoval na Slovensku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko-slovenský koprodukční film 7 dní hříchů, který se natáčel zejména v podhůří Jeseníků a na Ostravsku, získal ve středu večer prestižní slovenské ocenění Igric. Film, který se opírá o skutečnou historii, pojednává o dramatickém osudu česko-německého manželství.

Foto: DP film

Vica Kerekeš a kameraman Ján Ďuriš při přebírání ceny Igric

Článek

Snímek získal v soutěži, která je slovenskou obdobou Českého lva, nejvíce cen ze všech přihlášených filmů. Herečka Vica Kerekes získala cenu za hlavní hereckou roli v ženské kategorii, Attila Mokkos za mužský herecký výkon v hlavní roli a Ján Ďuriš získal ocenění za kameru.

Film vznikl v produkci nové ostravské filmové společnosti DP Film a na jeho výrobě se podílela i Česká televize. Po boku Vicy Kerekes se v hlavní roli objevil Ondřej Vetchý.

„Je to ocenění práce celého našeho filmového štábu. Jsme jediný český film, jemuž se v tomto roce dostalo v soutěži Igric takovéto prestižní ocenění,“ řekl opavský spisovatel Josef Urban, který je autorem námětu a scénáře.

Film 7 dní hříchů již dříve bodoval v anketě Český lev, kde získal tři nominace. V letošním roce by ho měli vidět diváci v Německu a díky tomu, že jednu z rolí ve filmu ztvárnil i ruský oskarový režisér Fedor Sergejevič Bondarčuk, zamíří také na filmový festival v Moskvě.

Reklama

Výběr článků

Načítám