Hlavní obsah

Premiéra Djanga v Číně byla zrušena

Novinky, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

Čínské úřady nejdříve rozhodly, že se film Nespoutaný Django Quentina Tarantina musí upravit pro tamní občany, a nyní už premiéru filmu úplně zrušily.

Foto: Falcon

Christoph Waltz a Jamie Foxx ve filmu Nespoutaný Django

Článek

Filmový hit Nespoutaný Django se v Číně nepromítá údajně z "technických důvodů". Spekuluje se ale o tom, že jde o něco jiného.

Přestože Tarantino souhlasil s úpravami filmu, náhle přišlo zamítavé rozhodnutí.

Kromě krve stříkající do výšky se musela např. měnit také barva krve do tmavšího odstínu. Společnost Sony Pictures sdělila, že tyto menší úpravy režisérovi nevadily. Celkovou kvalitu filmu prý nemohou ovlivnit.

"Krveprolití a násilí jsou jen prostředky, které slouží filmu. Quentin věděl, jak to upravit a je nutné, aby to byl právě on, kdo to udělá,“ uvedl dříve čínský distributor.

"Poté, co film minutu běžel, najednou skončil," napsal bloger Xue Yi Dao na stránce  Sina Weibo. "Zaměstnanci kina přišli a řekli, že volali úředníci a premiéra se odkládá."

Čína je dnes považována za druhý největší filmový trh na světě, tržby kin za loňský rok se blíží sumě 2,7 miliardy dolarů. Především je ale největším pirátským trhem na světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám