Hlavní obsah

Muzikál s písněmi Lucie bude mít premiéru na konci října

Právo, Jaroslav Špulák

Nový muzikál nazvaný Lucie, větší než malé množství lásky v Hudebním divadle v Karlíně v Praze oficiálně představily skupina Lucie a tým, který na něm pracuje. Premiéry jsou naplánované na 31. října a 1. listopadu letošního roku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Členové skupiny Lucie (zleva P. B. Ch., Robert Kodym, David Koller a Michal Dvořák) vystoupili 26. března 2013 na tiskové konferenci při představení připravovaného muzikálu Hudebního divadla Karlín Lucie - větší než malé množství lásky.

Článek

„Je to příběh o lásce, o tom, že hledáme, kudy se dá utéct ze všednosti, i o tom, že z nás rozum, se kterým se často pereme, někdy dělá idioty,“ řekl autor libreta Tomáš Belko. Konkurzů na muzikál se zúčastnilo bezmála 430 lidí. Místo dvou dnů trvaly čtyři a poslední kolo proběhlo minulé pondělí.

V roli Lucie budou alternovat Barbora Poláková a Emma Smetana, v roli Daniela Václav Bárta a David Kraus, šéfa tiskárny ztvární Jiří Korn, Jáchyma Pavel Liška a vyjednavače Borise Lukáš Vaculík. Obsazení dalších rolí bude oznámeno v následujících dnech. Režisérem je Petr Novotný, scénu navrhl Michail Tchernaev a hudební nastudování mají na starosti Martin Kumžák a David Koller.

„Tomáš Belko napsal ještě jednu písničku skupiny Lucie. Je ale tak rozměrná, že se bude hrát dvě a půl hodiny. Bude složená z těch největších hitů, které kapela ve svém repertoáru má,“ vysvětlil režisér Novotný.

Nápad se rodil od 90. let

Lucie poskytla pro muzikál písničky. Podle Davida Kollera zazní téměř všechny, které jsou na výběrech největších hitů. Medvídek, Srdce, Noc, Šrouby do hlavy, Amerika, Sen, Svítání, Laura a další.

„První nabídku, abychom udělali z našich písniček muzikál, jsme dostali od Egona Kulhánka, nynějšího ředitele Hudebního divadla v Karlíně, už v první půlce devadesátých let. Bavili jsme se o tom, léta běžela, no a loni na podzim jsme se dohodli. Michal Dvořák pak zavolal Tomáši Belkovi, který už pro Lucii otextoval dvě písničky. Brzy od něho dostal námět a vše se dalo do pohybu,“ řekl David Koller, bubeník a zpěvák Lucie.

„Když se ta myšlenka objevila, dost jsem se toho děsil,“ dodal kytarista a zpěvák Robert Kodym. „Čekal jsem, že vzniknou jakési spojováky mezi písněmi, lepší nebo horší. Netušil jsem ale, že se Tomáš s energií, temperamentem a poetikou našich písní tak dobře sejde. Jeho práce mě mile překvapila a jsem rád, že se to všechno stalo.“

Členové skupiny Lucie budou nad vznikem muzikálu bdít, mají nad ním supervizi. V živé kapele, která jej doprovodí, budou i někteří bývalí členové skupiny, například bubeníci Tomáš Marek nebo Adam Koller, syn Davida Kollera.

„V muzikálu bude účinkovat i velký orchestr,“ dodal Michal Dvořák, klávesista Lucie. „Divadlo v Karlíně má skvělou akustiku, takže se na tu práci i z tohoto důvodu těšíme. Poměr hudby a činohry bude tak půl na půl.“

Reklama

Výběr článků

Načítám