Hlavní obsah

Ridley Scott a Christian Bale povedou Židy z otroctví

Novinky, Stanislav Dvořák

Jednou za čas se Hollywood vrací k módě biblických megafilmů a zdá se, že rok 2013 bude takovým obdobím. Režisér Vetřelce Ridley Scott by totiž měl točit Exodus, snímek, ve kterém Christian Bale ztvární samotného Mojžíše.

Článek

Scott má točit velkorozpočtové drama Exodus pro Twentieth Century Fox. Scénář původně napsali Bill Collage a Adam Cooper, úpravy dělá Steve Zaillian.

Ačkoliv Scotta má většina diváků spojena s akcí a se sci-fi (Blade Runner, Vetřelec), dělá často i historické filmy (1492: Dobytí ráje, Gladiátor). Pravda ale je, že většinou nezískají tak kultovní status. Jeho posledními počiny byly snímky Robin Hood a Prometheus, vycházející z vetřelčí ságy. Oba vyvolaly spíše vlažné reakce.

Christian Bale je momentálně hodně vysoko na hollywoodském žebříčku, masový komerční úspěch mu přinesly filmy Temný rytíř, Terminator Salvation nebo Temný rytíř povstal.

Exodus však bude mít brzy konkurenci. Společnost Warner Bros. už připravuje další film o Mojžíšovi, Gods and Kings. Původně ho měl točit Steven Spielberg, teď to vypadá, že na režisérskou židličku zasedne Ang Lee.

Reklama

Výběr článků

Načítám