Hlavní obsah

Žvýkačky inspirovaly mladé umělce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Originální obaly od žvýkaček navržené mladými výtvarníky a designéry budou od čtvrtka k vidění v kavárně pražského Centra současného umění Dox. Netradiční obaly vznikly jako charitativní projekt nazvaný CharityGums. Deset procent z výtěžku takto zabalených žvýkaček jde na podporu neziskových organizací. Loni devět organizací dostalo 270 tisíc korun.

Foto: CharityMints

Stanislav Setínský navrhl obal žvýkačky s lovícím chameleonem.

Článek

Výstava je souhrnnou prezentací výtvarníků, kteří se projektu účastnili v jeho prvním roce. Mezi vystavujícími autory se představí Aleš Böhm, Pavel Botka, Jan Gruml, Pavlína Hňupová, Josefína Jonášová, Petr Korunka, Kamila Matoušová a Štěpán Stránský, Jaromír František Palme, Jan Ignác Říha, Stanislav Setinský, Lucia Šachlová, Adéla Taubelová, Petra Valouchová a Tomas Crow.

Část tvůrců se představuje zvětšenými obaly žvýkaček, další ručně malovanými tácy. Po skončení výstavy se 9. dubna uskuteční dražba vystavených exponátů.

Žvýkačky v originálních obalech se prodávají většinou v kavárnách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám