Hlavní obsah

Anticenu Zlatá malina dostala Twilight sága: Úsvit 2. část

Filmovou anticenu za nejhorší snímek roku získala upírská epopej Twilight sága: Úsvit 2. část. Porota ji už při nominacích označila nejen za nejhorší film roku 2012, nejméně povedené ze všech byly podle ní také hlavní a vedlejší role. Zlaté maliny se rozdávají den před udílením hollywoodských Oscarů.

Foto: Bontonfilm

Kellan Lutz a Kristen Stewartová (Twilight sága)

Článek

Malinu za hlavní roli dostala Kristen Stewartová, za druhou hlavní roli pak Taylor Lautner a za režii Bill Condon. Twilight sága: Úsvit 2. část završí celou ságu; samotný film podle agentury Reuters vydělal zhruba 829 miliónů dolarů (asi 16 miliard Kč).

Osobní kritice jen těsně unikl herec Robert Pattinson, celá Twilight sága si ale vysloužila cenu za nejhorší scénář. Twilight sága bývá v soutěži pravidelně zastoupena, ale nikdy se jí nepodařilo obsadit všechny hlavní kategorie ceny, o kterou žádný z filmařů moc nestojí.

Upoutávka k filmu Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (v kinech od 15.11.2012) Video: Bontonfilm CZ

Kritiku za svůj filmový debut si vyslechla zpěvačka Rihanna, a to za vedlejší roli v akčním sci-fi filmu Bitevní loď. Malinu ale dostal rovněž komik Adam Sandler, který si ji vysloužil za nejhorší herecký výkon a nejhorší scénář k filmu Můj otec je šílenec. Sandler je terčem kritiky dost často a loni dostal hlas ve všech deseti kategoriích za komedii Jack a Jill.

Ceny za nejhorší snímky a herecké počiny každoročně uděluje nadace G.R.A.F. S nápadem udělovat filmové anticeny, které by byly protiváhou slavných Oscarů, přišel v roce 1980 kalifornský publicista a filmový fanda John Wilson.

Reklama

Výběr článků

Načítám