Hlavní obsah

Richard Krajčo: Myslím, že bychom mohli dosáhnout na dva Anděly

Právo, Jaroslav Špulák

Nejvíce nominací na letošní ceny Anděl má skupina Kryštof. Za své loňské album Inzerát si může odnést prvenství v pěti kategoriích, přičemž Richard Krajčo má nominaci šestou a může se stát zpěvákem roku.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Richard Krajčo s kapelou Kryštof

Článek

Překvapil vás počet nominací pro Kryštof?

Upřímně řečeno mě to zaskočilo a současně velmi potěšilo. Nejvíc mě dostala dvojnominace v kategorii Skladba roku. Nepamatuju si, že by se něco takového v minulosti stalo. Zároveň si však kladu otázku, jestli nám to neuškodí a nerozmělní se tím hlasy pro nás mezi obě skladby. Jinak máme samozřejmě obrovskou radost. Když vezmu v úvahu probíhající úspěšné turné, tak žijeme v době, kdy přicházejí dobré zprávy.

Nominace jste získali za písničky Inzerát a za duet s Jaromírem Nohavicou Křídla z mýdla. Jsou to podle vás ty skladby z desky, které si nominaci zaslouží?

Předpokládám, že se nominace udělují na základě toho, jakým způsobem se písnička prezentuje. Jelikož se v obou případech jedná o naše rádiové singly, myslím, že byly nominované správně. Nemyslím si ale, že jsou z alba Inzerát jednoznačně nejlepší. Jsou na něm i jiné poklady.

Jaké máte na mysli?

Třeba písničku Cesta, duet s Tomášem Klusem. Chtěli bychom ji během letošního roku nasadit jako singl do rádií, třeba si jí snad také někdo všimne. Na desce jsou pak ještě minimálně dvě skladby, které výborně fungují na koncertech. Ukázalo se to na našem probíhajícím turné. Nejsou ale zatím určené pro rádia, takže si jich možná někteří akademici nikdy nevšimnou.

Na kolik Andělů se letos cítíte?

To je těžká otázka. Četl jsem, že se Akademie populární hudby hodně změnila, a nevím, jací lidé v ní dnes jsou a jak se na věc dívají. Kdybych si měl něco přát a říkat si při tom, že by to bylo spravedlivé, tak bychom mohli dosáhnout minimálně na dvě ceny. Myslím si, že v kategoriích Skupina roku a Píseň roku bychom mohli za to, co jsme v posledních měsících udělali a jak naše písničky fungují, prvenství získat.

Může se ale stát, že si akademie bude myslet, že Kryštof je natolik zajetá kapela, že je třeba ocenit mladé a dravé, a vyjdeme naprázdno. Jak ale říkám: už jen to, že jsme získali tolik nominací, je pro nás velkou odměnou. Navíc jsou podle mě letošní nominace velmi zajímavé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám