Hlavní obsah

Colours of Ostrava 2013 mají první hvězdu: Sigur Rós

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už teď ohlašuje mezinárodní festival Colours of Ostrava hvězdy příštího roku. První jsou islandští Sigur Rós. Vstupenky na festival se již prodávají.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sigur Rós na pražském koncertě

Článek

„Posluchači na celém světě obdivují jejich nezaměnitelnou a uhrančivou hudbu, která chvíli zní teskně, záhadně a za chvíli se změní v bouři,“ řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová. „Písně Sigur Rós se běžným rockovým měřítkům vymykají svojí hlubokou zakořeněností ve starobylé tesklivosti islandských balad a inspirací svádivými kouzly severských nálad.“

Potemnělá alternativní hudba vynesla islandským mystikům popularitu téměř po celém světě a také nominaci na cenu Grammy či Mercury Prize.

Sigur Rós založili roku 1994 zpěvák a kytarista Jón „Jónsi“ Birgisson, baskytarista Georg Hólm a bubeník Ágúst Ævar Gunnarsson. Později přišli Orri Páll Dýrason a Kjartan Sveinsson. Debutovali v roce 1997 s albem Von a poté natočili desky Ágætis byrjun (1999), ( ) (2002), Takk... (2005), Með suð í eyrum við spilum endalaust (2008) a Valtari (2012).

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sigur Rós na pražském koncertě

Dvanáctý ročník mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava proběhne od 18. do 21. července 2013 opět v areálu Dolních Vítkovic, v oblasti památkově chráněných bývalých hutí, dolů a železáren.

Čtyřdenní vstupenky v současné ceně 1390 Kč jsou k dostání v limitované edici 5000 kusů v síti Ticketpro, e-shopu Colours of Ostrava nebo fyzicky v kamenné prodejně Oriental v Ostravě. V e-shopu jsou již také v prodeji místa v kempu, parkování u areálu festivalu nebo u stanového městečka. Více informací na www.colours.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám