Hlavní obsah

"Džejár" zemřel tak, jak mu velela životní role. Se dvěma manželkami po svém boku

Novinky, Jakub Kynčl
Dallas

Americký herec Larry Hagman zemřel v pátek v dallaské nemocnici tak, jak si přál. Po svém boku měl představitel JR Ewinga z Dallasu nejen rodinu, ale také svou seriálovou manželku Sue Ellen, kterou ztvárňovala herečka Linda Grayová. Seriálový pár byl v posledních 35 letech nejlepšími přáteli i v běžném životě. JR tak měl na své poslední cestě vedle sebe dvě manželky - opravdovou i seriálovou.

Foto: Profimedia.cz

Larry Hagman se svou manželkou Maj Axelssonovou – to ona mu kdysi poradila, aby vzal roli v Dallasu.

Článek

"Larry byl zpět ve svém milovaném seriálu Dallas a opět ztvárňoval roli, kterou miloval nejvíce," uvedla Hagmanova rodina ve svém prohlášení pro americký deník Dallas Morning News.

"Larryho rodina a blízcí přátelé byli po hercově boku o svátcích během Dne díkůvzdání (ve čtvrtek) a posléze i v pátek. Když zemřel, byl obklopen těmi, které miloval. Byl to klidný odchod, přesně takový, jaký si on sám přál. Jeho rodina nyní žádá o soukromí," stálo v prohlášení.

Foto: Profimedia.cz

Jako J. R. a Sue Ellen se stali jedním z nejznámějších seriálových párů všech dob.

Po hercově boku byla ve chvíli jeho smrti i seriálová manželka, herečka Linda Grayová, která Hagmana popsala prostřednictvím své agentky jako svého nejlepšího přítele po dobu 35 let, co se oba znali.

"Přinášel radost každému, kdo ho znal. Byl kreativní, štědrý, vtipný, milující a budu jej neskutečně postrádat. Byl to originál a žil svůj život naplno," zní v prohlášení Lindy Grayové, které poskytla médiím její agentka.

Zesnulý představitel Džejára z Dallasu s českým dabingem

Hagman se narodil v texaském městě Fort Worth 21. září 1931 jako syn herečky Mary Martinové a právníka Bena Hagmana. Během svého pobytu s americkými leteckými jednotkami v Anglii potkal svou budoucí manželku Maj, se kterou se následně oženil a měl dvě děti. Dvojice spolu byla téměř 60 let.

Larry Hagmana představoval roli JR Ewinga více než deset let, a byl tak ústřední postavou jednoho z nejvýraznějších seriálů všech dob. Letos se dočkal představení nového Dallasu, jehož první série už v některých zemích slavila velký úspěch. Český divák se může těšit na jeho poslední herecký výkon na jaře roku 2013.

Foto: Profimedia.cz

Larry Hagman se svou matkou (vlevo), svou manželkou Maj a seriálovou manželkou Lindou Grayovou (Sue Ellen).

Výtažek z rozhovoru Novinek s Larry Hagmanem a Lindou Grayovou při příležitosti představení nového pokračování seriálu Dallas v srpnu 2012
Pokračování se objevuje po dlouhých letech od natáčení originálu a jde o velmi riskantní projekt, protože obnovujete něco, co je pro mnohé ikonou.
Larry Hagman: Risk pro koho? Pro herce? Už jsme na téhle lodi jeli a věnovali jsme jí 13 let z našich životů. Nemáme co ztratit. Když to nevyjde, tak co se mi stane? Už nikdy nedostanu žádnou nabídku? Je mi 80 let, koho to zajímá…? Dělám to kvůli tomu, že je to pro mě zábava. Není úžasné každé ráno vstávat s tím, že se těšíte do práce?Linda Grayová: Zejména když pracujete se svými přáteli. Larry, Patrick (Patrick Duffy, který ztvárnil postavu Džejárova bratra Bobbyho – pozn. red.) a já jsme přáteli 35 let. A teď spolu opět budeme pracovat, hrát a dělat na show, kterou milujeme. Od producentů bylo chytré, že si vyjma nových postav přivedli i ostřílené veterány. Upřímně, bylo by pro ně snazší to rozjet s kompletně novou sestavou.Larry Hagman: Pravděpodobně se nás stejně zbaví přirozenou cestou během pár let…
CELÝ ROZHOVOR SI MŮŽETE PŘEČÍST ZDE.

Anketa

Sledoval někdo ve vaší rodině seriál Dallas?
Ano
88,9 %
Ne
11,1 %
Celkem hlasovalo 52441 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám