Hlavní obsah

Vrátí se skupina Lucie? Nejspíš ano!

Právo, Jaroslav Špulák

Poté, co se v pátek vrátila na koncertní pódia kapela Pražský výběr ve své nejsilnější sestavě, existuje teď pouze jediná česká hudební skupina, jejíž návrat by byl skutečnou kulturní událostí. Jmenuje se Lucie a uměleckou pauzu vyhlásila v říjnu roku 2004.

Foto: ČTK

Lucie (Anděl 2011)

Článek

Pro hledače naděje přišly nyní dobré časy. Mnohé totiž nasvědčuje tomu, že to nepotrvá dlouho a Lucie ohlásí návrat. Byť není zřejmé, kdy k tomu dojde, indicií, že se to stane, je několik. V hudebních kuloárech se třeba již řadu týdnů nemluví o ničem jiném. V únoru se všichni členové sešli na předávání cen Anděl, odkud si odnesli sošky za prvenství v kategorii Kapela dvacetiletí.

Zpěvák a bubeník David Koller tam na dotaz, zda je to první krok k návratu, odpověděl: „Fakt nevím.“ Kytarista Robert Kodym ale řekl: „Nikdy neříkej nikdy.“

Loni v prosinci prozradil Kodym na chatu deníku Blesk, že se kapela vrátí v roce 2013. Letos v červenci zase na chatu z festivalu v Karlových Varech Michal Dvořák zmínil, že se Lucie asi vrátí v roce 2014. První z uvedených roků již klepe na dveře.

V minulých dnech se spekulovalo o účasti skupiny v jednom ze závěrečných kol soutěže ČeskoSlovensko má talent. Mluvčí Primy Václav Mazánek Právu sdělil: „O podobné možnosti se jednalo, ale nakonec to z časových důvodů bohužel nedopadlo.“

Pokud je to pravda, je jasné, že se kolem Lucie něco děje a že se lze na její návrat už trochu těšit. Možná to přijde brzy. I když kapela nic potvrdit nechce.

Reklama

Výběr článků

Načítám