Hlavní obsah

Green Day si dávají pauzu. Zpěvák jde do léčebny

Novinky, Stanislav Dvořák

Slavná americká pop-punková skupina Green Day se na čas stáhne. Na jejich internetových stránkách se objevilo prohlášení, že zpěvák Billie Joe Armstrong se jde léčit ze závislosti na drogách.

Článek

Armstrong jen pár hodin před prohlášením utekl z pódia na koncertě v Las Vegas, informovala BBC. Některé fanoušky to rozzlobilo a protestovali proti zkrácení koncertu, nicméně pořadatelé uvádějí, že koncert nebyl zkrácen a že Armstrong byl v zákulisí normální a usmíval se.

Green Day se přesto omluvili všem, kterým jeho zvláštní odchod z pódia vadí. Trvají však na tom, že koncert nebyl zkrácen. "Litujeme, že musíme odložit několik blížících se vystoupení,” uvedla skupina.

O tom, že na tom Armstrong není dobře, se spekuluje dlouho. Na několika videozáznamech z vystoupení je prý vidět, jak frontman zastavuje skupinu uprostřed písničky, zuří, nadává a rozbíjí kytary.

Před pár týdny byl hospitalizován v Itálii a oficiálně se to vysvětlovalo nemocí. K závislosti na drogách se zatím zpěvák nikdy nepřiznal. Situace je o to vážnější, že Green Day jsou nyní uprostřed turné.

Green Day se dostali na vrchol v polovině devadesátých let, kdy spojili již skomírající punk s popem a společně s Offspring se stali vůdci masově populární neo-punkové vlny. Přivedli tak k punkovým kořenům novou generaci, která se už zajímala spíše o modernější styly, jako byl tehdy vládnoucí grunge, rap-metal apod. Jejich nejslavnějšími alby jsou starší Dookie, Insomniac a Nimrod. V posledních letech už se jim tolik nedařilo, i když stále patří k celosvětově populárním skupinám.

Reklama

Výběr článků

Načítám