Hlavní obsah

Jiří Menzel dotočil Sukničkáře

Právo, míš

Dvaapadesát natáčecích dnů strávili na place tvůrci nového filmu režiséra Jiřího Menzela Sukničkáři. Z nich více než polovinu v Táboře, kde v Divadle Oskara Nedbala vznikaly klíčové scény filmu, který odhalí divákům svět opery bez pozlátka a nabídne příběh o lásce k opeře a také o celoživotní vášni pro operní pěvkyně.

Foto: MediaProPictures

Libuše Šafránková, Jiří Menzel a poslední klapka Sukničkářů.

Článek

Většina scén se točila na připravený hudební základ. Vedle činoherců jako Jan Hartl, Libuše Šafránková, Martin Huba a ve vedlejších rolích Jiřina Jirásková, Ivana Chýlková, Václav Kopta či mladých hereček Emmy Smetanové a Evy Josefíkové se v řadě rolí představí také hvězdy operního nebe, které stály před filmovou kamerou poprvé. Ve filmu tak hrají a zpívají Anna Klamová, Jiří Hájek, Lucie Juránková či Jan Hnyk. Jednu ze sopránových rolí nazpívala sólistka Státní opery Praha Anda-Luise Bogza, další například sólista Slovenského národního divadla Peter Mikuláš či Svatopluk Sem.

„Před tímto filmem jsem měl pauzu šest let, já se do natáčení moc nehrnu. Až na základě iniciativy a velkorysosti producenta Adriana Sarbu jsem si mohl sestavit tým kolegů, kteří pro film připravili opravdu dobré zázemí. Mám chuť vrhnout se do dalšího projektu co nejdřív. Jen najít dobrý námět,“ říká Menzel a dodává: „Ptají se mě, jestli to bude komedie. Jak to krucinál mám vědět! Možná to bude smutný a možná takový, že to bude lidem k smíchu,“ komentuje s nadhledem a vtipem svůj film Jiří Menzel.

Premiéra je naplánována na první polovinu příštího roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám