Hlavní obsah

Tom Cruise má hrát v remaku Sedmi statečných

Novinky, Stanislav Dvořák

Slavný western Sedm statečných z roku 1960 se má točit znovu. Jednu z hlavních postav zřejmě ztvární hollywoodská hvězda Tom Cruise, informoval server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Tom Cruise

Článek

Cruise se prý už na Sedm statečných chystá dlouho, ale byl zaneprázdněn jinými filmy. Ještě musí dokončit Oblivion Josepha Kosinského a pak hraje v akčním filmu Douga Limana All You Need Is Kill. Do kin brzy přijde filmová adaptace muzikálu Rock of Ages, kde rovněž hraje.

Původních Sedm statečných natočil v roce 1960 režisér John Sturges. Hráli v něm tehdejší hvězdy jako Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson, James Coburn, Robert Vaughn, Brad Dexter, Horst Buchholz a Eli Wallach. Tento film byl ale také remake, vycházel ze Sedmi samurajů, které natočil Akira Kurosawa (1954).

Film si vydobyl u fandů westernu výjimečné postavení, dodnes je citován a na internetových serverech má jedno z nejlepších hodnocení. Vedle příběhu či hereckých hvězd je uznávána také hudba Emera Bernsteina.

Děj se točí kolem vesnice terorizované bandity vedenými nelítostným Calverou, který vesničany každý rok připraví o většinu sklizně. Vesničané se domluví s partou pistolníků, kteří mají vesnici za malou odměnu ubránit. První útok banditů odrazí, ale ukáže se, že sami vesničané jsou nejednotní.

Po Sedmi statečných následovalo méně úspěšné pokračování a také americký televizní seriál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám