Hlavní obsah

Jolana Voldánová zvažuje odchod z ČT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jolana Voldánová, dlouholetá tvář Událostí České televize, přiznala, že také ona možná v důsledku rozsáhlých personálních rošád opustí ČT. Ještě nedávno se přitom proslýchalo, že spolu s Marcelou Augustovou mají jako jediné šanci čistky v Událostech přežít.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jolana Voldánová na cenách TýTý2010

Článek

Personální čistky, které nastaly s příchodem nového ředitele České televize Petra Dvořáka, možná budou mít za následek i odchod jedné z nejznámějších tváří zpravodajství ČT Jolany Voldánové.

„Byla jsem ve čtvrtek na schůzce s novým šéfredaktorem zpravodajství ČT Petrem Mrzenou a vůbec nic se na ní nerozhodlo. Já vysílám do března a pak nevím… Ani já nemám jistotu, že v Událostech zůstanu,“ vyjádřila se Voldánová pro deník Aha.

Zatím tedy není jasné, zda Voldánová, někdejší pracovnice Československého rozhlasu, která od roku 1996 působí ve zpravodajství ČT, v televizi setrvá.

„Musím si to sama v sobě srovnat. Je to taková zásadní životní věc. Sama si musím uspořádat věci v životě a zjistit, jestli už náhodou není čas zvednout kotvu a spustit ji někde jinde,“ svěřila se Joldánová deníku Aha.

Koncem minulého týdne se přitom objevila zpráva, že ačkoli v rámci obměny Událostí odejde většina jejich dosavadních moderátorů, právě Voldánová spolu s Marcelou Augustovou mají jako jediné šanci vést pořad dál. [celá zpráva] Nové posty budou pravděpodobně obsazeny jinými novináři z ČT, zatímco současní moderátoři Událostí by se měli přesunout do jiných pořadů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám