Hlavní obsah

ČT rozdělila redaktory podle kvality do barevných týmů

– Praha
Právo, Jana Perglerová

Nový šéf zpravodajství České televize Zdeněk Šámal přistoupil v pátek k neotřelému novátorskému kroku, jak označit kvalitu práce svých podřízených. Rozdělil redaktory, editory a další zaměstnance podílející se na výrobě zpravodajství, do čtyř barevných okruhů.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nejlepší jsou černí, za nimi jsou červení, pak modří a poslední jsou žlutí. Neznamená to ale, že by zaměstnanci určení do zmíněných čtyř barevných okruhů nosili povinně v práci na zápěstí náramek s příslušnou barvou.

„Jde o rozdělení na lidi, kteří budou pravděpodobně dělat od příštího jara Události a ty, kteří se budou podílet na zpravodajství ČT 24. Nejlepší jsou černí, jde asi o pět až šest lidí,“ reagoval Šámal v pátek večer na dotaz Práva, co ho k tomuto kroku vedlo.

V nejlepším „černém“ týmu má zatím být Lukáš Dolanský, Luboš Rosí, Kamila Štichová, Jan Šenkýř a Zuzana Tvarůžková. Právě oni by se měli podílet na tvorbě hlavního zpravodajského pořadu Události.

Ostatní týmy by naplňovaly program kanálu ČT24.

Kritéria: nápaditost, aktivita, vizuální dojem 

„Nebude ale mezi nimi neprostupná zeď,“ doplnil Šámala mluvčí České televize Ladislav Šticha.

„Na výběru do barevných týmů se podíleli všichni, kteří mohli přispět k hodnocení jednotlivých redaktorů. Počínaje šéfredaktorem, přes editory a šéfy jednotlivých sekcí. Důležité bylo například, jak je redaktor sám aktivní, jak navrhuje vlastní nápady, jak je zpracovává. I to, jak působí vizuálně na diváky,“ doplnil Šticha.

Reklama

Výběr článků

Načítám