Hlavní obsah

Zemřel herec Leslie Nielsen

– Los Angeles • Aktualizováno

Ve věku 84 let v neděli zemřel kanadský herec Leslie Nielsen, který zářil v crazy komediích a parodiích. V nemocnici ve floridském Fort Lauderdale podlehl ve věku 84 let komplikacím při zápalu plic. Zemřel obklopen přáteli a ženou Bavareem, uvedl list Los Angeles Times.

Článek

Nielsen je znám především z filmové série Bláznivá střela. Tyto filmy vzpomněl i jeho agent John Kelly, když poskytl komentář k úmrtí: "Jsme smutní z odchodu milovaného herce Leslieho Nielsena, který se nejspíš nejvíce zapsal do povědomí jako policista Frank Drebin z filmové série Bláznivá střela, ale těšil se více než šedesátileté kariéře ve filmové a televizní tvorbě."

Už v polovině 50. let Nielsen hrál ve sci-fi Zakázaná planeta, klasice žánru, a v roce 1972 se mihl ve slavném Dobrodružství Poseidonu, jinak ale byla jeho doménou hlavně televize - objevil se několikrát třeba v seriálu Colombo. Až v 80. letech přišly dvě role, které jej proslavily po celém světě, ale jež ho také zaškatulkovaly do rolí trdel všeho druhu.

Nepříliš známého herce spíš vážných rolí Leslieho Nielsena si nejprve vybral Jim Abrahams s Davidem a Jerrym Zuckerovými do vedlejší role doktora Rumacka v Připoutejte se, prosím! (1980), kde pronesl s kamennou tváří mnoho nezapomenutelných replik.

O osm let později se všichni čtyři sešli u filmu Bláznivá střela, kde si Nielsen střihl roli zmateného detektiva Franka Drebina. Nielsen hrál dále ve filmech Agent WC 40, Pan Magor, Scary Movie 3 či Stan Helsing.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám