Hlavní obsah

Slavný festival v Glastonbury v roce 2012 nebude, chybí dostatek toalet

Novinky, Bohumila Kunertová

Největší a nejslavnější hudební festival v britském Glastonbury se v roce 2012 neuskuteční. Vzhledem k tomu, že ve stejném roce bude probíhat letní olympiáda v Londýně, nebylo by na festival možné zajistit jednak dostatek policistů, jednak i potřebné množství toalet pro návštěvníky.

Foto: Profimedia.cz

Festival v Glastonbury se řadí mezi nejslavnější festivaly na světě. - ilustrační foto

Článek

"Avonská a Somersetská policie nám sdělila, že na případný festival neuvolní jediného policistu, protože všichni budou nasazeni během olympijských her," citoval server Daily Telegraph organizátora festivalu Michaela Eavise.

Jak také Eavis uvedl, mají k dispozici pouze polovinu potřebného množství toalet pro návštěvníky. Mohli by se prý dohodnout s jinými firmami, ale to jim zase nedovoluje těsný rozpočet.

Z tohoto důvodu se proto v roce 2012 uskuteční roční přestávka v konání nejslavnějšího hudebního festivalu. Sám Eavis dodává, že toto řešení je asi jedno z nejschůdnějších. Sám si tak alespoň odpočine a zajede se s manželkou podívat do Londýna na olympijské hry.

Zajímavosti o festivalu

Festival v Glastonbury se tradičně koná na konci června. Lístky na příští ročník 2011 byly od zahájení prodeje 3. října vyprodány během necelých čtyř hodin.

Hudební festival navštíví každý rok zhruba 130 tisíc lidí a na jejich bezpečí dohlíží přes 600 policistů, celkové náklady se pak vyšplhají na cca 1,2 miliónu liber (cca 33,5 miliónu korun).

Na letní olympiádě v Londýně oproti tomu bude na bezpečnost denně dohlížet 9000 policistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám