Hlavní obsah

Mick Jagger je nesnesitelný, píše v knize kytarista Rolling Stones

Novinky, Stanislav Dvořák

Kytarista Keith Richards vydá 26. října autobiografickou knížku s všeříkajícím názvem Life (Život). Zdá se neuvěřitelné, že Rolling Stones spolu vydrželi zhruba půl století, zvlášť když Richards prohlašuje, že Jaggera zrovna moc "nežere".

Článek

Richards připustil i v rozhovoru pro The Times, že s Mickem Jaggerem moc nevycházejí. Prý mu říkává "Brenda" nebo "vaše veličenstvo".

"Já jsem ho kdysi měl rád, ale do jeho šatny už jsem nezašel 20 let," říká Richards. "Někdy mě napadá, že mi můj kamarád schází. Kam zmizel?"

V knize se o jednom z nejvýznamnějších frontmanů hudebních dějin vyjadřuje stejně upřímně a drsně: "Bylo to na začátku osmdesátých let, kdy Mick začal být nesnesitelný."

Richards přesto dal Jaggerovi knihu přečíst dříve, než vyjde. Jediné, co mu vadilo, byla prý pasáž o tom, jak potřeboval učitele zpěvu. Richards ji ale stejně odmítnul z knihy vyškrtnout.

Vtipná scénka ilustrující vztahy dvou muzikantů se objevila nedávno ve filmu Das Wilde Leben o modelce Uschi Obermaierové, velké celebritě sedmdesátých let, do které byli pravděpodobně oba zamilovaní. Jagger jí navštíví v jejím bytě v Německu a za pár hodin se objeví Richards, který o něm neví. Když ho uvidí, řekne větu: "Jaggere, jdi už někam, ty kun..."

Rolling Stones ale přes všechny rozpory nekončí. Keith Richards potvrzuje slova Ronnieho Wooda, že zase vyjedou na turné: "Myslím, že to vyjde. Mluvil jsem s jeho veličenstvem Brendou."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám