Hlavní obsah

Santana už jede. A s ním Maria, Black Magic Woman i Sunshine of Your Love

Novinky, Stanislav Dvořák

V pražské O2 Aréně už v pátek uvítáme ryzí kytarovou legendu - Carlose Santanu. Skalní fanoušky jistě zajímá, které skladby na aktuálním turné hraje, a proto jsme zapátrali na zahraničních webech.

Foto: Profimedia.cz

Carlos Santana

Článek

Podle serveru Setlist.fm Santana letos často zahajuje koncerty novější rychlou skladbou Yaleo z alba Supernatural. Téměř vždy hraje také Maria, Maria, Corazón Espinado a Smooth, rovněž ze Supernaturalu.

Z nejstarších klasik se objevuje Black Magic Woman, Singing Winds, Crying Beasts, Oye Como Va a někdy Soul Sacrifice. Občas také Ewil Ways a Batuka.

Jeho nejnovější deska Guitar Heaven, která vyšla před pár týdny, je sbírkou coververzí nejslavnějších kytarových skladeb historie, a Santana z ní v posledních dnech vybíral kultovku Sunshine of Your Love od bývalé skupiny Erika Claptona Cream a někdy také Whole Lotta Love od  Led Zeppelin. Tu hrál hlavně tento týden v Německu, předtím moc ne.

Nejslavnější mexický kytarista v Praze naposledy vystupoval na open-air koncertě v létě 2004. Proslavil se na přelomu šedesátých a sedmdesátých let, když propojil latinskoamerickou hudbu s jazzrockovými a psychedelickými prvky. K jeho nejklasičtějším albům patří eponymní Santana (1969), Abraxas (1970), Caravenserai (1972) a Borboletta (1974). V průběhu let se stále více přesunoval k pop-rocku a začal spolupracovat s mnoha zpěváky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám