Hlavní obsah

Dívka, která si hrála s ohněm, si pohraje s Vetřelcem

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Ridley Scott to zjevně myslí vážně s dalšími Vetřelci, ačkoliv kritici i fanoušci jednohlasně opakují, že pokračování mají kvalitativně sestupnou tendenci. Vášnivé diskuze na filmových webech se teď točí kolem nové hlavní herecké hvězdy.

Článek

Podle serveru Deadline se pro připravovaný velkorozpočtový 3D prequel hledá nová mladá hrdinka. Patrně se nebude jmenovat Ripleyová a určitě ji nebude hrát původní hvězda Vetřelce Sigourney Weaverová, která se dnes jako starší dáma orientuje na jiný typ rolí.

Ve studiích 20th Century Fox se odehrává řada zkoušek s novými herečkami a vedle např. Carey Mulliganové zanechala údajně nejsilnější dojem Švédka Noomi Rapaceová. Žádná smlouva však zatím nebyla podepsána.

Tato herečka zahájila cestu k mezinárodní slávě teprve loni. Do roku 2009 hrávala ve švédských seriálech, které mimo její vlast nikdo nezná, ale pak se objevila v adaptaci komerčně úspěšné knihy Stiega Larssona Muži, kteří nenávidí ženy. Následovaly další larssonovské filmy Dívka, která si hrála s ohněm a Dívka, která kopla do vosího hnízda.

První Vetřelec je nejoblíbenější sci-fi všech dob

Režisér Scott je přesvědčen, že Vetřelec může být i v dnešní době stále stejně děsivý. Samotnou 3D technologii nepovažuje za žádnou posvátnou krávu, která určuje úspěch filmu.

Ostatně v době prvního Vetřelce neměl ani nejprimitivnější počítač. "Neměl jsem absolutně žádnou technologii. Vetřelec byl doslova celý fyzický, dokonce i ta kosmická loď visela na drátu a kamera se pod ní pomalu posunovala," zavzpomínal na tiskovce tvůrce filmu, který už vstoupil do dějin.

Vetřelec je v Česku nejpopulárnějším sci-fi filmem, což ukázala i anketa, která na Novinkách proběhla v roce 2007. V ní hlasovalo 40 tisíc lidí a Vetřelec z roku 1979 suverénně zvítězil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám