Hlavní obsah

Britský blues-rock Savoy Brown poprvé v Ústí a v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská blues-rocková klasika Savoy Brown zavítá poprvé do ČR a vystoupí tu třikrát (21. října Praha Lucerna Music Bar, 22. října Uherský Brod Kulturní dům a 23. října Ústí nad Labem Národní dům).

Článek

Savoy Brown patří ke slavné britské vlně bluesových skupin z poloviny 60. let. První singl vypustili již v roce 1966. Protože hráli a hrají hlavně v Americe, v ČR se s jejich jménem nesetkáváme tak často a dalo by se říct, že jsou tu lehce podcenění.

Ústřední postavou Savoy Brown zůstává dodnes kytarista a frontman Kim Simmonds. Vydali přes třicet alb a mají za sebou údajně přes 5000 koncertů.

Na prvním koncertě v Česku se představí v sestavě Kim Simmonds (zpěv, kytara), Joe Whiting (zpěv, sax), Pat DeSalvo (basa) a Garnet Grimm (bicí). V Praze budou hosty koncertu bluesrockoví Staří Psi, v Uherském Brodě ostřejší Praetorian a The Old School Band ze Slovenska.

Vstupenky na koncerty jsou k dostání v běžných distribučních sítích.

Reklama

Výběr článků

Načítám