Hlavní obsah

Herec Michael Caine předvídal v knize 11. září

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský herec Michael Caine prý předvídal teroristické útoky z 11. září ve své knize. Alespoň to tvrdí v rozhovoru pro BBC. Když potom k útokům skutečně došlo, raději ji nevydal.

Foto: Profimedia.cz

Michael Caine

Článek

"Měl jsem zápletku o letadle, které narazí do mrakodrapu v Londýně," řekl herec rádiu BBC 4. "Pak to udělali ve skutečnosti a já byl ohromený. Tak jsem přestal psát."

Sedmasedmdesátiletý herec v těchto dnech vydal autobiografii s názvem The Elephant to Hollywood. Za svůj dlouhý život si zahrál asi ve stovce filmů, v poslední době to byly především tituly Počátek, Temný rytíř a Potomci lidí. Caine doufá, že se mu do osmdesáti ještě podaří napsat román.

"Bude to thriller o teroristech," prozradil. "Knížka pro chlapy, žádné velké literární dílo," upřesňuje s upřímným humorem hollywoodský veterán, který získal dvakrát Oscara a dodnes natáčí každý rok alespoň jeden film.

"Jsem naprosto vytížen na tři roky dopředu, takže jsem v pohodě. Bude to hotové, až mi bude osmdesát, a pak můžu do důchodu."

Reklama

Výběr článků

Načítám