Hlavní obsah

Meryl Streepová jako narkomanka v oceňovaném dramatu

Novinky, Stanislav Dvořák

Na spadnutí je filmová verze velmi uznávané divadelní hry August: Osage County. V psychologickém dramatu by měly hrát Meryl Streepová a Julia Robertsová.

Článek

Julia by měla hrát podváděnou manželku, jejíž muž si najde studentku, a Meryl její matku, která na stará kolena propadla drogám. Nepěkné věci vyplavou v rodině na povrch poté, co zemře otec. Konflikty a výčitky se stupňují...

První ze jmenovaných hereckých hvězd právě vstupuje do českých kin s filmem Jíst, meditovat, milovat o ženě, která po rozvodu radikálně mění svůj přístup k životu a začne cestovat po Evropě a Indii. Snímek se však nedočkal nadšených recenzí, podobně jako ten minulý, romantická komedie Na sv. Valentýna.

Připravované drama by tak mohlo opět připomenout, že Julia umí hrát i zajímavější psychologické role, jako byla třeba ta v Erin Brockovich. Už teď mu americký tisk předpovídá "oscarový potenciál".

Obě herečky podle listu The Hollywood Reporter mají o drama zájem, smlouvy ale ještě nejsou podepsané. Film by se měl točit až v létě 2011.

Divadelní hra August: Osage County se stala ve světě velkým hitem. Po premiéře v Chicagu v roce 2007 se přesunula na Broadway i do Londýna a získala prestižní ocenění - Tony a Pulitzerovu cenu za drama. Producent Harvey Weinstein filmovou verzi připravuje už tři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám