Hlavní obsah

Nové knihy - Michal Viewegh, Jiří Šulc i Robert Ludlum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na knižní pulty se právě dostává nový humoristická kniha Michala Viewegha Biomanželka, napínavý špionážní román z období po Druhé světové válce Mosty do Tel Avivu od Jiřího Šulce, nebo šestý příběh agenta bez minulosti Bourneův princip Roberta Ludluma.

Článek

Michal Viewegh: Biomanželka

„Od začátku jsem přesvědčena, že Mojmírovo manželství s Hedvikou je moderní soft verzí pradávného příběhu o Modrovousovi, který vraždí své ženy. Jistě jej znáte: nezkušená kráska se provdá za chlípné bohaté monstrum, které jí naoko poskytuje svobodu, ale ve skutečnosti zabíjí její přirozenou krásu, talent a nespoutanost," říká Dula, vypravěčka nové knihy Michala Viewegha Biomanželka.

Dula je zprvu jen průvodkyní manželčiným těhotenstvím a porodem. Svou rodičku však neopouští ani poté, takže následujících sedm let s Hedvikou a jejím manželem bydlí - to je výchozí situace humoristického románu Michala Viewegha.

Druhé město, 168 str., váz., 249 Kč

Jiří Šulc: Mosty do Tel Avivu

Podobně jako v předešlých úspěšných dílech se Jiřímu Šulcovi daří vynikajícím způsobem skloubit detailní znalost historických faktů s promyšlenou strategií prozaika.

Druhá světová válka skončila. Evropa je v troskách. Po Prahy přijíždí Ehud Avriel se zdánlivě nesplnitelným úkolem - nakoupit zbraně nezbytné k ubránění vznikajícího židovského státu. Jenže v Československu se schyluje ke komunistickému převratu. Může vůbec odhodlaný, ale osamělý národ vybojovat svou nezávislost, jestliže jedinou jeho nadějí je stát, který nezávislost právě ztrácí?

Knižní klub, 560 str., váz., 299 Kč

Robert Ludlum, Eric Van Lustbader: Bourneův princip

Robert Ludlum přivádí po šesté na scénu Jamese Bourna, agenta bez minulosti, kterého proslavila filmová série s Mattem Damonem v hlavní roli.

Jason Bourne, muž lapený mezi dvěma identitami: na jedné straně uznávaný profesor lingvistiky David Webb, na straně druhé elitní špion. CIA zjistí, že doposud neznámá teroristická organizace plánuje útok na východní pobřeží Spojených států - a že do zahájení akce zbývá necelý týden. Alarmující situace má jen jediné řešení: povolat do akce muže, který jako jediný dokáže v tak krátkém čase odvrátit hrozící katastrofu. Jason Bourne se vydává do Evropy...

Domino, překlad Michael Havlen, 432 str., váz., 299 Kč

Nedim Gürsel: Alláhovy dcery

Nedlouho po svém tureckém vydání vychází u nás poslední román Nedima Gürsela, jednoho z nejvýznamnějších současných tureckých spisovatelů.

Vzpomíná na své dětství prožité v provinčním městečku pod dohledem laskavých a hluboce věřících prarodičů, kteří ho seznamovali s islámem a jeho tradicemi. Verše Koránu, zahalené tajemnou arabštinou, příběhy ze života Proroka Muhammada a překrásné předislámské legendy jitřily dětskou fantazii i zvědavost, budily lásku k Bohu, ale také strach z něho.

Vzpomíná na své dětství prožité v provinčním městečku pod dohledem laskavých a hluboce věřících prarodičů, kteří ho seznamovali s islámem a jeho tradicemi. Verše Koránu, zahalené tajemnou arabštinou, příběhy ze života Proroka Muhammada a překrásné předislámské legendy jitřily dětskou fantazii i zvědavost, budily lásku k Bohu, ale také strach z něho.

Host, překlad Tomáš Laně, 272 st., váz., 299 Kč

Hana Andronikova: Nebe nemá dno

Spisovatelka Hana Andronikova, která za svůj první román Zvuk slunečních hodin získala cenu Magnesia Litera v kategorii objev roku, se po osmi letech vrací na literární scénu dílem, které se radikálně liší od její předchozí tvorby.

Autobiograficky laděná próza se odehrává na třech místech zeměkoule: v amazonském pralese, v nevadské poušti a v Čechách. Pohnuté události v životě se staly impulsem k nečekané výpravě, během níž se proměňuje příběh a s ním i vypravěč. Kniha se stává cestou, cestování po vnějších krajinách je metaforou putování do nejzazších koutů vlastní duše.

Odeon, 296 str., váz., 229 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám