Hlavní obsah

Nohavica podepisoval svou novou knihu

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Dlouhou frontu si museli v pátek odpoledne vystát fanoušci písničkáře Jaromíra Nohavici, který v jednom z ostravských knihkupectví podepisoval svoji knižní novinku s názvem Chěl jsem jí zazpívat. Autogramiáda slezského barda se uskutečnila v den jeho svátku, který připadl právě na pátek.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jaromír Nohavica při autogramiádě knihy písňových textů Chtěl jsem jí zazpívat.

Článek

Lidé si nechali podepisovat nejenom obsáhlý výbor z Nohavicových písňových textů, ale i obaly jeho cédéček. Fanoušci ostravskému písničkáři pogratulovali k svátku, někteří mu přinesli i drobný dárek. Na oplátku od něj obdrželi například koncertní cédéčko Pražská pálená.

Kniha Chtěl jsem jí zazpívat, která vyšla u nakladatelství Torst, představuje obsáhlý výbor z Nohavicových písňových textů, které vznikly v rozpětí uplynulých osmatřiceti let.

„Výbor je koncipován jako kniha poezie určené ke čtení, nikoli jako dokumentárně pojatý soubor všech jeho písňových textů. Akcentuje texty vážnější a nadčasové a ukazuje tak jejich autora vůbec poprvé knižně jako významného současného českého básníka,“ píše se v anotaci knihy.

Texty, které jsou v knize zahrnuté, vznikaly v rozpětí 38 let a v chronologickém řazení umožňují sledovat vývoj autorova psaní, jeho hlavních témat, proměn i motivů.

Šéf nakladatelství Viktor Stoilov řekl ČTK, že kniha Chtěl jsem jí zazpívat zapadá do edičního plánu nakladatelství. „Už jsme takto vydali několik sbírek, například texty Karla Kryla. Chystáme i další,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám