Hlavní obsah

Seal je v baladách silný

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seal přichází na albu Commitment s romantickým materiálem pro relax za podzimních večerů. Křehčí inteligentní pop mu svědčí mnohem víc než taneční pokusy.

Článek

Seal se v posledních letech hodně hledal. Po rozpačitém pokusu o techno na albu System se vrátil do šedesátých let a zpracoval retro coververze pod názvem Soul. Aktuální CD Commitment je oproti nim modernější, ale v podstatě jde pořád o běžné soulové písničky.

Bujná orchestrální hudba je tu jen nenápadně posunována ke dnešku moderními studiovými možnostmi. Kromě prvních dvou tracků se vše odehrává ve velmi vláčném rytmu a zde se ukazuje, v čem je Seal skutečně silný - v baladách jako Silence nebo I Know What You Did.

Seal si ve výškách užívá svůj naléhavý hlas, jen velmi lehce nakřáplý, a před padesátkou stále mohutný. Smyčcové aranže jím snadno překryje, možná i proto nevyčnívají a neruší. Pro popově a romanticky orientované posluchače Commitment představuje letos na podzim rozumnou volbu, lepší než trochu nepřesvědčivé soulové snahy Phila Collinse.

Celkové hodnocení: 75 %     

Reklama

Výběr článků

Načítám