Hlavní obsah

Nová CD - Brian Wilson, Manželé i Blackmore's Night

Hudební novinky tohoto týdne přinášejí nové album ex Beach Boye Briana Wilsona B.W. Reimagines Gershwin, zajímavou novinkou z českých krajin jsou Manželé a jejich Na podzim, středověk zase přináší skupina Blackmore's Night a album Autumn Sky.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Brian Wilson: B.W.Reimagines Gershwin

Někdejší leader legendárních Beach Boys Brian Wilson během své sólové dráhy vydal deset studiových alb, to jedenácté nese název B.W. Reimagines Gershwin.

Z názvu vyplývá, že se rozhodl nahrát skladby skladatele a pianisty George Gershwina. Na albu jich podle svého přehrál dvanáct a další dvě nedokončené skladby (The Like In I Love You a Nothing But Love) dodělal podle svého.

Supraphon

Hurts: Happiness

Hurts je nové elektronické duo z Manchesteru, které chce podle vlastních slov navázat na ten nejlepší britský pop 80. let. Jejich vzory jsou například Prince nebo Depeche Mode.

Již debutový singl Better Than Love okamžitě atakoval britské žebříčky, načež se dvojice pustila do živého koncertování a přípravy debutové alba Happiness. Mimo jiné na něm najdeme i duet s Kylie Minoqueovou, nazvaný Devotion. Druhým singlem alba je Wonderful Life.

Sony Music

Manželé: Napodzim

Skupina Manželé se proslavila především prvním tuzemským rapovým albem Jižák, i když rap byl pro zpěváka a kytaristu Lesíka Hajdovského jen vybočením z písničkářské tradice a od folku a rocku. V posledních letech však Manželé, kteří patřili k tuzemskému undergroundu 80. let, celkem pravidelně vystupují a na koncertech nabízí nejen písně z Jižáku, ale i jiné skladby ze své historie.

Protože některé písně dostaly nový háv, bylo celkem pochopitelné, že je Hajdovský natočil na album Napodzim. Nabízí především nové verze písní z alba Namaž mi Miruš, ale také letitou skladbu Honza šel do světa od rockových Marno Union, kterým učarovali King Crimson, nebo dvě skladby z desky Na dně. Obsazení, kde hraje na baskytaru Mirek Gärtner, na druhou kytaru Jan Hradec a na bicí Ivan Pavlů, zdůraznilo jejich rockovou podobu.

Nextera

David Gray: Foundling

Je tomu zhruba rok, kdy David Gray potěšil fanoušky albem Draw The Line. Nyní se vrací s kolekcí nových písní s názvem Foundling, ke které přidává i druhý disk s bonusy. Na novince se Gray vrací ke svým kořenům, tedy k soulu, který miloval již od mládí.

První singl alba nese název A Moment Everything Changes. Nové album David Gray natočil v Londýně a sám si ho i produkoval. Na bonusové album zařadil osm písní, které ještě nebyly nikde vydány.

Universal Music

Blackmore's Night: Autumn Sky

Blackmore's Night: seskupení, které v názvu a obsazení spojuje bývalého člena Deep Purple Richieho Blackmorea a jeho ženu Candice Nightovou, hraje líbivou verzi folk-rockové muziky ovlivněné renesanční hudbou. Na svém kontě mají již osm alb. To poslední nese název Autumn Sky a je věnováno jejich dceři Autumn Esmereldě, která se narodila v květnu.

Duo je v České republice poměrně populární, nejbližší ohlášený koncert se koná 8. září v pražském Kongresovém centru.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám