Hlavní obsah

Nová CD - Katy Perryová, Miles Davis i Magnetik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z ospalého, ubrečeného počasí tohoto týdne vás možná vytrhne energické album popové hvězdičky Katy Perryové nazvané Teenage Dream, případně reedice jednoho z nejlepších jazzových alb historie: Bitches Brew Milese Davise nebo zabere neotřelý elektronický projekt Magnetik.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Katy Perryová: Teenage Dream

Americké zpěvačce Katy Perryové stačil jediný hit k tomu, aby se z ní stala hvězda celosvětové velikosti. Před dvěma album vydala desku One Of The Boys, z něhož se prosadilo několik písní, ale ta s názvem I Kissed a Girl ji vynesla do popové stratosféry a získala pro ni cenu Gramy.

O tom, zda bude hvězdou jednoho hitu, se rozhodně nyní albem Teenage Dream, který uvedla teď již úspěšným singlem California Gurls. Spolehla se na stejný tým jako při minulém albu, tedy na producenty Grega Wellse, Dr. Luka s Maxem Martinem.

EMI/Virgin

Miles Davis: Bitches Brew (40th Anniversary Collector's Edition)

Album Bitches Brew vyšlo původně v roce 1970 a znamenalo v té době průlomový úspěch v kariéře Milese Davise. Díky tehdy novátorským experimentům s elektrickými nástroji a odmítnutí tradičních jazzových rytmů ve prospěch improvizací a rockově zaměřeného zvuku se toto album stalo přelomovým a zároveň prvním Davisovým albem, jehož prodeje dosáhly zlatého statutu.

U příležitosti 40. výročí od vydání alba Sony Music připravilo exkluzívní rozšířenou reedici, která vyjde ve několika formátech.

Sony Music

Magnetik: Projektor

Pod názvem Magnetik se skrývá český elektronický projekt kolem osoby Moimira Papalescu. Album Projektor nese podtitulek Music Is Fantasy a vychází jako příloha časopisu Živel.

Na materiálu se jako nová členka kapely podílela mladičká multiinstrumentalistka Mitsuko, jejímž přičiněním se některé z kompozic proměnily ve skutečné, pozitivní písničky. „Komponování alba pro mě bylo po masakru spojeném s novinkou Vanessy velmi vítanou změnou. Ve srovnání s Ave Agony je Projektor pravým opakem,“ říká o albu Moimir Papalescu. Nahrávalo se na magnetofonový pás a hlavním nástrojem je klasický Moog. Zvuk alba je proto ve srovnání s předchozími deskami striktně analogový.

X Production

Bran: En concert

Pražské seskupení kolem Dewi Pajota si zvolilo název Bran, což znamená v bretonštině havran a poukazuje na keltské legendy, ale i na příběh o Draculovi. Kapela z počátku interpretuje písně z různých keltských regionů - z Bretaně, Irska nebo Skotska a vedle tradičních témat zpracovávat také vlastní autorský materiál.

Pražské seskupení kolem Dewi Pajota si zvolilo název Bran, což znamená v bretonštině havran a poukazuje na keltské legendy, ale i na příběh o Draculovi. Kapela z počátku interpretuje písně z různých keltských regionů - z Bretaně, Irska nebo Skotska a vedle tradičních témat zpracovávat také vlastní autorský materiál.

Album En concert je živá nahrávka pořízená při dubnových koncertech na Moravě a zachycuje věrně a bez příkras jedinečnou atmosféru jednoho obyčejného večera ve společnosti česko-francouzského ´Havrana´.

Indies Scope

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám