Hlavní obsah

John Legend se spojil s The Roots, aby uctili 60. léta

Novinky, Stanislav Dvořák

Hudební retro vlna pokračuje. Po "šedesátkových" albech Duffy, Amy Winehousové, Toma Jonese a dalších se na desce Wake Up! spojili držitel šesti Grammy John Legend a legendární funky-hip-hopová skupina The Roots.

Článek

Album Wake Up! bude směsí coververzí takových velikánů šesté a sedmé dekády, jako byli Marvin Gaye (Wholly Holy), Mike James Kirkland (Hang On in There) a nebo Evropě velmi nedoceněný Donny Hathaway. Tento vynikající autor, aranžér a později i zpěvák proslul na začátku sedmdesátých let hlavně albem Everything Is Everything a spoluprací se zpěvačkou Robertou Flackovou (deska Roberta Flack & Donny Hathaway). Legend si vybral jeho baladu Little Ghetto Boy.

Stejně jako v době vzniku těchto skladeb bude mít deska silně politický apel a ponese se v duchu klasického rhytm and blues, gospelu, reggae a v menší míře se díky The Roots posune až k hip-hopu.

Texty jsou stále aktuální, není třeba měnit ani slovo

“Ty skladby zní v současnosti tak aktuálně. U většiny z nich není třeba měnit ani slovo. Wake Up Everybody má čtyři sloky – první sloka je obecné prohlášení, druhá je o vzdělání, třetí o zdravotní péči a čtvrtá o zlepšování životního prostředí. Není třeba dělat žádné úpravy či změny,” řekl John Legend.

"Byly čerstvé v době občanských práv a je v nich cítit naděje, že možná, ano, jednoho dne, budeme všichni svobodní. Ne tak jako v roce 2010,” dodal kapelník The Roots Ahmir Thompson.

První singl, Wake Up Everybody, je už umístěn na Legendových internetových stránkách k poslechu. Celé album vyjde 20. září.

Zpěvák a příležitostný herec John Legend pochází ze Springfieldu v Ohiu a dnes je  Americe jedou z největších hudebních hvězd. Začalo se o něm mluvit od roku 2004, kdy vydal debut Get Lifted a singl Ordinary People vyletěl na první příčku americké hitparády.

Další studiové album Once Again vyšlo v roce 2006 a poslední Evolver v roce 2008. Mezitím se objevilo i několik záznamů koncertů.

Reklama

Výběr článků

Načítám