Hlavní obsah

ČT se omluvila za chrochtání při hlasování o důvěře vládě

Praha

Česká televize (ČT) se omluvila poslancům i vládě za příspěvek ze soutěže v chrochtání, který zařadila v pauze přímého přenosu ze Sněmovny při jednání o vyslovení důvěry Nečasově kabinetu 10. srpna. Na středečním zasedání rady České televize to uvedl šéf zpravodajství ČT Roman Bradáč.

Foto: Petr Horník, Právo

Členové vlády ve Sněmovně při hlasování o důvěře

Článek

Krátký zahraniční šot Bez komentáře, byl podle informací Práva označen jako Holandsko - soutěž a režisér přenosu netušil, že šot zobrazuje soutěžící, jak se předhánějí v tom, kdo lépe pronikavě zachrochtá, a pustil ho do vysílání při čekání na sčítání hlasů při hlasování o důvěře novému kabinetu.

Podle Bradáče se příspěvek dostal do vysílání nešťastnou souhrou náhod. Režie má připravenu vždy řadu materiálů, které posílá během pauz automaticky. Podle označení materiálu přitom nemohl režisér zjistit, že příspěvek bude mít v dané chvíli nevhodné téma. „Rozhodně nešlo o zlý úmysl, dokonce sabotáž, ani o klukovinu,“ dodal Bradáč. Podle informací Práva postihla režiséra přenosu, když zjistil, co šlo do vysílání, srdeční slabost.

Vedení zpravodajství ČT podle Bradáče učinilo taková opatření, aby se podobné příspěvky v nevhodném kontextu na obrazovku nedostaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám