Hlavní obsah

Premiéry - Největší z Čechů, Machři i (K)Lamač srdcí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kinech má tento týden premiéru film Roberta Sedláčka Největší z Čechů, americká komedie Machři, francouzský romantický snímek (K)Lamač srdcí, nebo drama Sama v Africe.

Článek

Největší z Čechů

Komedie Roberta Sedláčka Největší z Čechů vypráví o lidech, kteří co dokázali vlastní pílí něco, co nikdo jiný patrně na světě neumí. Ve filmu hrají jak skuteční rekordmané, tak herci.

Film o čtyřech živořících umělcích, kteří za sebou mají několik oceněných filmů, na něž ale nikdo nechodí. Z finančních důvodů se proto rozhodnou vzít zakázku od pelhřimovské agentury Dobrý den. Agentura má totiž jeden problém. Často se o ní a jejích rekordmanech mluví, ale nikdo to nebere vážně. A tak se rozhodnou najmout kritikou uznávaného režiséra, aby natočil film o nejvýjimečnějších lidech, kteří dosud mají jen nálepku bláznů a magorů, pouťové atrakce.

Největší z Čechů, Česká republika, 2010, 96 min., české znění, režie: Robert Sedláček, hrají: Jaroslav Plesl, Simona Babčáková, Jiří Vyorálek, Johana Švarcová, Albert Babčák...

Machři

Americká komedie Machři s Adamem Sandlerem, Kevinem Jamesem, Chrisem Rockem, Davidem Spadem a Robem Schneiderem je komedií o pěti mužích, kteří byli jako malí kluci nejlepšími kamarády a teď se poprvé po třiceti letech rozhodnou společně se svými rodinami hromadně strávit víkend oslav svátku 4. července.

Snaží se navázat právě tam, kde v minulosti přestali, a zjišťují, že „stárnout“ nemusí být synonymem pro „dospívat“.

Grown Ups, USA, 2010, 102 min., české titulky, režie: Dennis Dugan, hrají: Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade, Rob Schneider...

(K)Lamač srdcí

Francouzská romantická komedie (K)Lamač srdcí vypráví o tom, že každá životní jistota je relativní a láska si nedá poroučet.

Alex se svou sestrou provozuje společnost, která poskytuje vskutku speciální služby: rozbíjí partnerské vztahy na objednávku. Jednoho dne si je najme bohatý muž, jenž není spokojen s ženichem své dcery. Dvojice obchodníků se štěstím má ovšem na svůj úkol jenom týden. Hra o čas a lásku může začít.

Heartbreaker, Francie/Monako, 2010, 105 min., české titulky, režie: Pascal Chaumeil, hrají: Romain Duris, Vanessa Paradisová, Julie Ferrier, François Damiens, Héléna Noguerraová...

Sama v Africe

Dvě herecké legendy, Isabelle Huppertová a Christopher Lambert, se sešli v napínavém thrilleru ze současné Afriky od režisérky Claire Denisové.

Příběh se odehrává v nejmenované africké zemi, kde propuká občanská válka. Maria, hrdá a nezlomná běloška, odmítá opustit svou kávovou plantáž, a vyhnout se tak nebezpečí, které bezprostředně hrozí jí i celé rodině. Odejít znamená vzdát se, projevit slabost a zbabělost, a v neposlední řadě ztratit domov, kde její rodina žila po generace.

Příběh se odehrává v nejmenované africké zemi, kde propuká občanská válka. Maria, hrdá a nezlomná běloška, odmítá opustit svou kávovou plantáž, a vyhnout se tak nebezpečí, které bezprostředně hrozí jí i celé rodině. Odejít znamená vzdát se, projevit slabost a zbabělost, a v neposlední řadě ztratit domov, kde její rodina žila po generace.

White Material, Francie/Kameron, 2009, 102 min., české titulky, režie: Claire Denis, hrají: Isabelle Huppertová, Christopher Lambert, Nicolas Duvauchelle, Isaach De Bankolé, William Nadylam...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám