Hlavní obsah

Rockové Probuzení jara na Nové scéně

Právo, rh

Prázdninovou nabídku divadelních představení v metropoli obohatí 24. a 25. 8. (od 20.00) pozoruhodný muzikál Probuzení jara, který na Nové scéně Národního divadla uvede soubor Městského divadla Brno.

Článek

Rockový muzikál skladatele Duncaina Sheika a libretisty Stevena Satera vznikl podle divadelní hry Franka Wedekinda, která na konci 19. století s šokující otevřeností promluvila na téma sexuálního probouzení dospívajících a odmítavého vztahu rodičů, neochotných poskytnout svým ratolestem potřebné poučení, což vede k nenapravitelně tragickým následkům.

Příběhy mladých lidí z konce 19. století mají stále aktuální vyznění, tak jako jsou stále živé mezigenerační problémy mezi rodiči a dětmi, studenty a učiteli, touhy, frustrace, komplexy, rebelantství, naivita, pokrytectví, předsudky, maloměšťáctví - to vše, včetně sexuality a prvních erotických zážitků, je tu odkryto s odvahou, nekompromisností a přirozeností mladým lidem vlastní.

Muzikál, který se poprvé objevil na jevišti Atlantic Theatre Company na Off-Broadway v březnu 2006 a téhož roku v prosinci dobyl Brodway, uvedlo brněnské divadlo loni v listopadu.

Inscenace režiséra Stanislava Moši se chopila citlivé látky s pochopením i jemným humorem, který těžkne s postupujícími tragédiemi jednotlivých postav. Brněnský soubor vládne vynikajícími muzikálovými herci, kteří vytvářejí své mladé hrdiny s velkým osobním nasazením a autenticitou. Jediná dvě pražské představení Probuzení jara by proto neměla uniknout pozornosti všech milovníků muzikálu, který je svou výpovědí srovnatelný se slavnou West Side Story.

Vstupenky jsou stále ještě v pokladně Nové scény ND a v síti Ticketpro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám