Hlavní obsah

Státní opera Praha zahajuje Verdim

Právo, rh

Státní opera Praha zahájí ve čtvrtek 19. srpna již tradičně novou sezónu přehlídkou svých inscenací oper Giuseppe Verdiho. Během letošního již osmnáctého ročníku verdiovského festivalu (do 29. srpna) se divákům představí opery Aida, Nabucco, Rigoletto, Otello a La traviata, ve kterých vystoupí sólisté a hosté Státní opery Praha.

Článek

Přehlídku otevře inscenace Aidy pod taktovkou vídeňského rodáka, dirigenta Roberta Paternostro, jenž zahájil mezinárodní kariéru v roce 1985 ve veronské Aréně a od té doby dirigoval na mnoha prestižních evropských operních scénách. Německý dirigent Heiko Mathias Förster se na festivalu objeví hned pětkrát a to jako dirigent La traviaty a Otella, britský dirigent Hilary Griffith, který patří ke stálým hostům Státní opery, uvede Nabucca.

Z hostujících pěveckých hvězd se představí např. bulharská sopranistka Jordanka Derilova jako Abigail, Otella bude zpívat turecký tenorista Efe Kislali, Amneris italská mezzosopranistka Renata Lamanda či maďarská sopranistka Csilla Boros.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám