Hlavní obsah

Robert Plant: Led Zeppelin neexistují

Právo, Jaroslav Špulák

Britský zpěvák Robert Plant požádal fanoušky, aby přestali čekat na brzkou reaktivaci jeho mateřské kapely Led Zeppelin. Důvodem je fakt, že formace zkrátka momentálně neexistuje. Řekl to v rozhovoru pro magazín Mojo.

Foto: Právo

Anglický zpěvák Robert Plant

Článek

Plant, jenž se naposledy potkal se svými bývalým spoluhráči na pódiu v londýnské O2 Areně během koncertu k památce Ahmeta Erteguna z jejich vydavatelské společnosti, v rozhovoru přiznal, že si už tenkrát myslel, že kapela měla dávno přestat existovat.

„Samozřejmě jsme se mohli dohodnout na nějakém příležitostném koncertu, jako jsme to udělali už párkrát předtím. Vystoupení pro Ahmeta bylo sice naše nejlepší od roku 1975, ovšem současně jsme to už nebyli my. Nemůžeme na to zapomínat. Kvůli tomu jsme se v roce 1980 nedohodli na tom, že budeme pokračovat bez Johna,“ řekl Plant.

Led Zeppelin vznikli v roce 1968 a úspěšně fungovali až do roku 1980, kdy zemřel jejich bubeník John Bonham. Později jej při příležitostných koncertech nahrazoval jeho syn Jason.

Loni se kapela chtěla vrátit na scénu, jenže Plant dal přednost své sólové dráze. V říjnu vydá album se svým novým projektem Band Of Joy.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová sezóna FOK s Mahlerem i Bodorovou

Vedle diskutabilního dění v České filharmonii, které často odvádí pozornost od hudebních témat k těm nehudebním, v Praze zcela bezproblémově působí Symfonický...

Výběr článků

Načítám