Hlavní obsah

Kasabian: Nervat se a žádné drogy

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Tom Meighan a kytarista a zpěvák Sergio Pizzorno z Kasabian odpovídali v Panenském Týnci na tiskové konferenci i na otázky Práva.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tom Meighan, zpěvák britských Kasabian

Článek

Váš spoluhráč Chris Edwards pojede za několik dnů v Anglii cyklojízdu, jejíž výtěžek poputuje na pomoc mladým lidem nemocným rakovinou. Jaký máte vztah k charitativním akcím jako kapela?

Pizzorno: Pojede za nás Chris, to je pravda. Stoprocentně ho podporujeme, ale já osobně mám jiný program. Narodilo se mi dítě. Charitativní akce samozřejmě vítáme.

Ovlivní narození dítěte vaše skládání?

Pizzorno: To teď nedokážu říct, ale rozhodně nebudu skládat ukolébavky, jako to dělal John Lennon. Řekl bych, že spíš budu psát tvrdší a temnější věci.

Jaký máte vztah s britským hudebním tiskem, který s oblibou své favority obměňuje?

Meighan: Já o tom moc nepřemýšlím. Je to prostě tak, jak to je. Jediný cíl, který máme, je natáčet dobré desky, nehádat se, nervat a vycházet spolu. Žádné masírování eg, žádné drogy, žádný alkohol.

Je pravda, že jste koncertovali pro španělské fotbalisty poté, co vyhráli nedávné mistrovství světa?

Pizzorno: Fotbal máme rádi. Nehráli jsme ale koncert přímo pro španělský tým. Poděkovali jsme jen jejich hráči Cescu Fabregasovi, který je naším fanouškem. Jestli máte v Čechách nějaký tým, který potřebuje pomoci, rádi mu zahrajeme.

Reklama

Související témata:

Související články

Brutal Assault nabídl konfrontaci podob metalu

Patnáctý ročník festivalu Brutal Assault potvrzuje jeho výjimečné postavení. Přestože je striktně žánrově orientován, nabízí pouze tvrdou hudbu často v těch...

Výběr článků

Načítám