Hlavní obsah

Nové knihy - Danielle Steelová, James Patterson i Simpsonovský speciál

Z knižních novinek druhého srpnového týdne vybíráme román určený romanticky založeným příznivkyním Danielle Steelové Šlechetná žena, napínavý případ pátrání po sériovém vrahovi Jamese Pattersona Osmé doznání nebo humorně strašidelný komiks Simpsonovi: Čarodějnický speciál - Zuby jektající děsiál.

Článek

Danielle Steelová: Šlechetná žena

Spisovatelka oblíbených ženských příběhů Danielle Steelová se v tomto románu vydala se svou hrdinkou na cestu ze zářivého Manhattanu až na bojiště 1. světové války a vypráví příběh o lásce, zradě, ztrátě a jedné ženě s nezlomným duchem.

Annabelle se narodila do světa privilegovaných a vyrůstala v rodině bankéře patřící k vysoké newyorské společnosti z Páté avenue. Když její rodiče zahynuli na palubě Titanicu a její manželství ztroskotalo, začala studovat medicínu. Pak se vydala pomáhat do Francie zpustošené válkou...

Ikar, překlad Blanka Brabcová, 360 str., váz., 249 Kč

James Patterson, Maxine Paetrová: Osmé doznání

Vynikající vypravěč James Patterson je autorem mnoha napínavých románů a patří k nejpopulárnějším současným spisovatelům. Spolu s Maxine Paetrovou píší sérii Ženský vyšetřovací klub, z něhož toto je osmá kniha.

Při pátrání po sériovém vrahovi se detektivní inspektorka Lindsay dostane do slepé uličky. Stejně jako v práci se jí nedaří ani v manželství, ale jako mávnutím kouzelného proutku se situace obrátí - zamiluje se do kolegy Richiho a pomocnou ruku v případu jí podá reportérka Cindy... jenže mezi Richim a Cindy najednou přeskočí jiskra náklonnosti...

Alpress, překlad Ondřej Duha, 304 str., váz., 269 Kč

Luis Leante: Pamatuj, že tě mám rád

Španělský prozaik Luis Leante zasadil román Pamatuj, že tě mám rád do dvou časových a místních rovin. Část příběhů sahá do 70. let 20. století, část do nedávné současnosti. Místně jsou události situovány střídavě do Barcelony a Afriky.

Santiago si načerno půjčuje luxusní auta z dílny, kde pracuje, a vydává se za ředitele banky, aby zapůsobil na studentku z aristokratické rodiny. Když se vše prozradí, vztah skončí a Santiago nastupuje do španělských legií...

Montse Cambra, čtyřiačtyřicetiletá lékařka, najde zhruba dvacet let starou fotografii. Má utkvělou představu, že je na ní její dávno ztracená životní láska, mladý muž z chudé rodiny, se kterým prožila vášnivý milostný románek. Odjíždí z Barcelony a pokouší se ho najít...

Odeon, překlad Vladimír Medek, 240 str., váz., 249 Kč

William Trevor: Láska a léto

Irský autor William Trevor se věnuje hlavně psaní povídek, ale je autorem i několika úspěšných románů.

Klid městečka Rathmoye naruší příchod cizince, který si fotografuje městečko i lidi na pohřbu ctihodné slečny Connultyové. A právě on osloví Ellie a několikrát ji doprovodí při nákupech po městě. Ellie je sirotek, kterou si vzal ovdovělý statkář Gahagan. Ellie má být a také je vděčná, že dostala v životě takovou příležitost, ovšem přišlo něco zcela nečekaného, nepoznaného, nebezpečného. Láska.

Mladá fronta, překlad Petra Nagyová, 216 str., váz., 259 Kč

Batton Lash, Julius Priete a spol: Simpsonovi: Čarodějnický speciál - Zuby jektající děsiál

Matt Groening, tvůrce nejdéle vysílaného kresleného televizního seriálu Simpsonovi, vám přináší další mučivě vkusnou bichli plnou děsu, která rozjektá vaše zuby.

Připravte se na ještě pošahanější a bizarnější zvrácenosti: šílené vánoční stromky, potetované cirkusové podivíny, školní tanečky, létající opice, intergalaktickou revoluci, pubertální akné, obří šváby a vepřové tofu pro vegetariány - od morbidních po každodenní, král komedie tu bude vyprávět úžasné srdcervoucí příběhy, po kterých vám budou muset sešívat bránici.

Crew, překlad Filip Škába, 144 str., váz., 349 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám