Hlavní obsah

Nová CD: Paul Gilbert, Die Antwoord nebo Arcade Fire

V druhém srpnovém týdnu jsou hudebními novinkami následující alba: 25 od norské skupiny A-ha, 5 (E.P.) od jihoafrického tria Die Antwoord, Suburbs od kanadských Arcade Fire nebo Fuzz Universe od amerického kytaristy Paula Gilberta.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

A-ha: 25

V souvislosti s úspěšnou kariérou norských A-ha trvající čtvrt století vychází kompilace největších hitů. Na tomto dvojalbum se nachází osmatřicet největších hitů tohoto tria, a to včetně novinkového singlu Butterfly, Butterfly (The Last Hurrah).

Pro skalní fanoušky je připraveno i 2CD prvních dvou alb Hunting High & Low a Scoundrel Days, a to navíc ve speciálních deluxe edicích v remasterované podobě a s řadou bonusů.

Warner Music

Die Antwoord: 5 (E.P.)

Jihoafrická zef rap-rave trojka vydávají první E.P. Die Antwoord tvoří Ninja, Yolandi a DJ Hi-Tek. Ninja je drsný gangsta z Kapského Města, DJ Hi-Tek, jak už jméno napovídá, míchá rytmy na svém počítači a do toho zpívá Yolandi.

Ujeté hity Enter the Ninja a Beat Boy mají na YouTube milióny kliků, koncerty jsou vyprodané.

Universal Music

Arcade Fire: Suburbs

Kanadští Arcade Fire vydávají jednu z nejočekávanějších indie desek tohoto roku. Album přichází po třech letech od jejich posledního počinu, velmi úspěšného alba Neon Bible, které bylo oslavováno odbornou kritikou a získalo nespočet nominací na prestižní hudební ceny včetně BRIT Awards či Grammy.

Na produkci se podílel společně s kapelou Markus Dravs, známý ze spolupráce s Brianem Enem nebo s Coldplay. Mezi fanoušky Arcade Fire patří například David Bowie nebo členové U2.

Universal Music

Paul Gilbert: Fuzz Universe

Americký kytarista Paul Gilbert, označován za nejrychlejšího na světě, nedávno zavítal do Prahy. Nyní vydá své třetí sólové, čistě instrumentální album.

Gilbert, který se proslavil mimo jiné jako člen rockové formace Mr. Big, nahrál údajně jedno z nejlepších svých sólových alb. Ve dvanácti novinkách vás Gilbert strhne svým fenomenální hrou na kytaru.

Mystic production

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám