Hlavní obsah

Ivan Král: Jsou věci, kterým bohužel moc nerozumím

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvák Ivan Král, vystupující na českém, Sázavafestu hodnotí festival jako dobrý a se svým vystoupením je spokojený. Několik jeho hostů však nedorazilo.

Foto: Petr Hloušek , Právo

Ivan Král na Sázavafestu

Článek

Jak hodnotíte své vystoupení na Sázavafestu?

Z mého pohledu byl koncert dobrý. Moc za to děkuju svým českým muzikantům, se kterými jsem mohl hrát. Naučili se ty písničky skvěle. Honza Ponocný, který kapelu postavil, je zlatý kluk. Zachránil mi koncert, všechno zařídil.

Jak dlouho se v České republice ještě zdržíte?

Asi do úterý, ale jednáme o tom, že bychom se sem vrátili někdy v říjnu.

Hovořil jste o tom, že si na koncert pozvete nějaké hudební hosty. Nikdo nakonec nedorazil. Proč?

Jsou věci, kterým bohužel moc nerozumím. Pokud jde o mě, kdykoli mám možnost hrát, vezmu kytaru a vyskočím na pódium. Rozumím ale tomu, že když někdo hraje někde na nějaké akci, je problém přejet desítky nebo stovky kilometrů a vystoupit ještě jinde.

Cestování je náročné, navíc nebylo dobré počasí. Lenka Dusilová, o kterou jsem velmi stál, hrála v Chomutově a nestihla to. Dan Bárta bohužel ztratil hlas a své víkendové koncerty musel odříct. S dalšími jsme se nedomluvili. Nedá se nic dělat.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Sázavafestu zpívala Marta Kubišová

Desátý ročník Sázavafestu navštívila v pátek v podvečer Marta Kubišová. Přijela představit slavné i nové písničky své hudební kariéry a publikum ji přijalo...

Papa Roach přivezli americkou rockovou energii

V sobotu vrcholí Sázavafest, který zasáhl déšť, koncerty Leningrad Cowboys, Ivana Krále a Chumbawamby. Vrcholem pátečního večera byl koncert kalifornské...

Výběr článků

Načítám