Hlavní obsah

Yoko Ono si nepřeje propuštění Lennonova vraha

Vdova po Johnu Lennonovi Yoko Ono řekla třicet let po smrti svého manžela, že si vrah člena kapely Beatles nezaslouží propuštění na svobodu. Je prý stále nebezpečný. Informovala o tom agentura AP.

Článek

Yoko Ono se údajně snaží dívat na propuštění vraha svého muže prakticky. Mark David Chapman, který Lennona zastřelil 8. prosince 1980 před domem na Manhattanu, v němž hudebník žil, si už několikrát vyslechl zamítnutí svého propuštění z vězení. Dalším přezkoumání jeho žádosti se odborníci budou zabývat ještě tento měsíc.

Ono tvrdí, že Chapman by mohl představovat hrozbu pro ni, další členy její rodiny a dokonce sám pro sebe. Neupřesnila však jakým způsobem.

Sedmasedmdesátiletá Ono to prohlásila při čtvrtečním rozhovoru o novém dokumentu popisujícím Lennonův rodinný a umělecký život v New Yorku v sedmdesátých letech. Při posledním jednání o propuštění řekl podle AP Chapman, že je mu jeho činu líto a cítí se jím zahanben. Chápe prý závažnost svého konání, ale je již jiným člověkem. Lennon by se 9. října dožil 70 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám