Hlavní obsah

Víkendové festivaly v Česku zaplavily deště

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silný déšť a zvednuté hladiny řek poznamenaly víkendové hudební festivaly. Na Bezdězu se v pátek a sobotu konala další etapa putovní akce České hrady.cz. Pořadatelé v předprodeji prodali tři a půl tisíce vstupenek, ovšem podle produkčního Viktora Součka kvůli dešti tolik lidí nedorazilo.

Článek

„Dva dny v podstatě neustále pršelo. Déšť přestal jen v pátek na vystoupení Katky Knechtové. V sobotu zase lilo nonstop,“ řekl Souček.

Program přesto proběhl podle plánu. Promočeným divákům se představily skupiny Vypsaná fixa, Horkýže slíže, Support Lesbiens, Wohnout, Monkey Business a další.

Dva dny pršelo i v Harrachově na festivalu Keltská noc. V areálu pod skokanskými můstky se vystřídaly tři tisíce diváků a přes nepřízeň počasí program proběhl podle plánu.

Vystoupily skupiny Sto zvířat, Wohnout, Vypsaná fixa, Sunshine, Tři sestry a několik zahraničních hostů.

„Přes nepřízeň Krakonoše jsme dokázali festival ukočírovat a zvládnout. Mám z toho dobrý pocit a děkuji všem divákům. Oni byli hrdinové tohoto víkendu,“ řekl ředitel Keltské noci Pavel Martinek.

V Plasích podle plánu

Festival Czech Rock Block proběhl v pátek a sobotu v Plasích. Podle hlavního pořadatele Michala Sokola nevystoupily na začátku akce skupiny Palice a Mary Cocaine, ta druhá kvůli nemoci zpěváka, jinak ale vše proběhlo podle plánu.

„Přišlo přes dva tisíce diváků, ale vzhledem k deštivému počasí jsem si myslel, že jich bude méně,“ řekl Sokol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám