Hlavní obsah

Tři sestry, bluesrock i ska pod harrachovským skokanským můstkem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 6. a sobotu 7. srpna proběhne šestá Keltská noc v Harrachově. Přímo pod skokanským můstkem vystoupí mimo jiné Tři sestry, výborní americko-čeští bluesrockeři The Cell nebo alternativní rockeři Club Deportivo Jesus z Rakouska.

Článek

„Máme velkou radost, že si náš festival během tří ročníků tady v Harrachově vybudoval zájem místních obyvatel, potažmo radnice a chtějí, aby se u nich konal i nadále. Též jsme vyhověli hlasům fanoušků a po loňské, převážně punkové dramaturgii se snažíme vést festival v podobném duchu, tak jako se před 15 lety Keltská noc zrodila. Návštěvníci se také mohou těšit na zahraniční interprety, kteří za námi přijedou z Rakouska, Německa, Polska a Slovenska,“ říká hlavní pořadatel Pavel Martinek.

Za zahraničních účinkujících přijedou např. Club Deportivo Jesus, indie rockeři z rakouského Linze, kteří střídají pomalejší valivé riffy ála Black Sabbath se ska a často přecházejí do psychedelie. O něco jednodušší hudbu hrají němečtí pop-punkeři Green Frog Feet.

Osmičlenná skupina The Cell s americkým zpěvákem Davidem Kangasem se drží osvědčeného, zdánlivě jednoduchého receptu, který dovedli k dokonalosti Lynyrd Skynyrd či ZZ Top. Poučeni na nejlepších světových vzorech, dali v ČR dohromady profesionálně znějící "jižanský" band se třemi kytarami, hammondkami a vokalistkami.

V roce 2006 vydali velmi zralý debut Are You Ready a posluchači ZZ Top nebo Johna Mayalla si je možná budou pamatovat jako předskokany z českých koncertů.

Dále vystoupí česká legenda hospodského punku Tři sestry nebo Apple Juice, Sto Zvířat, Plexis, Tleskač, Krucipüsk, Ivan Mládek, Wohnout, Sunshine a Vypsaná fixa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám