Hlavní obsah

Berlínskou filharmonii bude dirigovat Tomáš Netopil

ČTK, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý český dirigent Tomáš Netopil bude řídit tři koncerty Berlínské filharmonie. Vystřídá tak světoznámého australského dirigenta sira Charlese Mackerrase, který 15. 7. zemřel.

Foto: Foto Archiv, Právo

Dirigent Tomáš Netopil

Článek

Na koncertech 30. září, 1. a 2. října v německé metropoli zazní Tři fragmenty z opery Julietta aneb Snář Bohuslava Martinů a Sedmá symfonie Antonína Dvořáka.

Debut u Berlínské filharmonie je pro Netopila poctou. Mackerrase, pod jehož taktovkou si zahrál jako houslista v Talichově komorním orchestru, si velmi vážil.

„Byl jsem potěšen, že jsem to právě já,“ uvedl letos pětatřicetiletý šéfdirigent ND v Praze, který pracoval i v Janově, Turíně, Benátkách, Mnichově, Neapoli a Salcburku.

V ND nastudoval Mozartovy opery La finta giardiniera a Idomeneo, Janáčkovu Káťu Kabanovou a koncertní provedení Straussovy Salome.

Reklama

Související témata:

Související články

Benátská noc nabídla pestrý repertoár

Osmnáctý ročník hudebního festivalu Benátská noc nabídl od čtvrtka do neděla v Malé Skále u Turnova rozmanitou paletu hudebních žánrů. Od folku, přes pop,...

Výběr článků

Načítám