Hlavní obsah

Cimrmani zahájili výstavu v Písku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předměty spojené s českým géniem Járou Cimrmanem jsou k vidění v Prácheňském muzeu v jihočeském Písku, kde probíhá filmový Festival nad řekou. Výstavu Jára Cimrman – světoběžník a vynálezce otevřeli herci Divadla Járy Cimrmana.

Článek

"Kuriozity z cest i podivuhodné vynálezy, třeba sbírka vývrtek či brýle proti moskytům (s jednou malou chybičkou – nic přes ně nevidíte), přilákaly na výstavu řadu návštěvníků. Večerní představení pak bylo zcela vyprodané a potěšilo nejen účastníky festivalu, ale řadu Píseckých diváků, kteří se tak dostali blíže k festivalovému dění," uvedla zástupkyně festivalu Gabriela Koulová.

Sbírku vynálezů inspirovaných osobností Járy Cimrmana vyhlásili také pořadatelé Oslav Prahy. Vizionáři, kteří se nenechají omezovat přízemním praktickým myšlením, mohou posílat svou tvorbu na www.sbirkajara.cz.

Zasílat je možné i věci, které nejsou vynálezy, ale jsou cimrmanovským způsobem poetické či kuriózní nebo je s nimi spojen zajímavý příběh či historka.

Nejlepší vynálezy, které odolají kritickému zraku porotců z řad předních cimrmanologů, budou vystaveny 28. září 2010 v Národním muzeu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám